200 βουλευτές στηρίζουν την Τ.Μέι στην συμφωνία της με τις Βρυξέλλες και της ζητούν να «παγώσει» την έξοδο από την ΕΕ

Περίπου 200 βουλευτές κάποιοι εκ των οποίων ανήκουν στην ΚΟ των συντηρητικών και οι υπόλοιποι των Εργατικών συνυπογράφουν επιστολή προς την Τερέζα Μέι με την την οποία της ζητούν να δεχθεί το Βrexit, όπως το συμφώνησε με τις Βρυξέλλες, με ότι αυτό συνεπάγεται. 

Και αν καταψηφιστεί η συμφωνία να «παγώσει» την αποχώρηση από την ΕΕ!...

Η κίνηση των «ευρωλάγνων» Βρετανών βουλευτών (μειοψηφία, ανάλογη με αυτή των γερμανόφιλων πριν τον Β'ΠΠ) γίνεται καθώς πλησιάζει η ημέρα διεξαγωγής της κρίσιμης ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο για την επικύρωση ή μη της συμφωνίας για το Brexit η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιανουαρίου.

Αρχικά η ψηφοφορία είχε προγραμματιστεί για τις 11 Δεκεμβρίου, αλλά η Μέι την ανέβαλε, καθώς διαπίστωσε ότι θα την έχανε πανηγυρικά.

Η συντηρητική πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως η χώρα θα βρεθεί σε αχαρτογράφητο έδαφος εάν η δική της πρόταση της συμφωνίας για το Brexit απορριφθεί από τη Βουλή, διαψεύδοντας ταυτόχρονα τα δημοσιεύματα ότι θα επιδιώξει μία αναβολή της ψηφοφορίας για δεύτερη φορά.

Η καταληκτική ημερομηνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ είναι η 29η Μαρτίου ενώ η Μέι έχει δηλώσει ότι, σε περίπτωση καταψήφισης της συμφωνίας στο κοινοβούλιο, διακυβεύονται θέσεις εργασίας και οι βουλευτές θα θέσουν την δημοκρατία σε κίνδυνο.

Τώρα οι 200 βουλευτές δήλωσαν ότι στηρίζουν την συντηρητική πρωθυπουργό και της ζητούν να φρενάρει την αποχώρηση της χώρας από την ευρωπαϊκή οικογένεια χωρίς συμφωνία, ακόμη και αν απορριφθούν οι προτάσεις της στο κοινοβούλιο.

Η Συντηρητική Ντάμ Κάρολαιν Σπέλμαν, πρώην υπουργός στη βρετανική κυβέρνηση και το πρωτοκλασάτο στέλεχος των Εργατικών, Τζακ Ντρόμι ηγούνται της «αντάρτικης» ομάδας, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα.

Οι βουλευτές που συνυπογράφουν την επιστολή επισημαίνουν ότι, μία συμφωνία για το Brexit θα μπορούσε να κοστίσει θέσεις εργασίας και να έχει σοβαρές «οικονομικές ζημίες» στη βρετανική οικονομία.

Στην ομάδα αυτή συγκαταλέγονται συνολικά εννέα πρώην υπουργοί της κυβέρνησης της Μέι, που θα έχουν σήμερα συνάντηση με την πρωθυπουργό της Βρετανίας.