Η Νορβηγία απαγόρευσε επίσημα νικάμπ και μπούρκα στα σχολεία

0
Στην απαγόρευση του νικάμπ και της μπούρκα που φορούν οι μουσουλμάνες σε νηπιαγωγεία, σχολεία και πανεπιστήμια προχώρησε η Νορβηγία.

Σε ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στο κοινοβούλιο την Τρίτη, ψηφίστηκε νομοσχέδιο που απαγορεύει ενδυμασία που «μερικώς ή πλήρως»...
αποκρύπτει το πρόσωπο. Η απαγόρευση ισχύει για τους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές, το προσωπικό στα κέντρα ημερήσιας φροντίδας.

Βουλευτές των Κομμάτων της Σοσιαλιστικής Αριστεράς, των Κόκκινων και των Πράσινων καταψήφισαν το νομοσχέδιο.

Η κυβέρνηση μειοψηφίας της Νορβηγίας, μια συμμαχία των κεντροδεξιών Συντηρητικών και του λαϊκιστικού Κόμματος της Προόδου, είχε ανακοινώσει πέρυσι το επίμαχο νομοσχέδιο.

Πρόκειται για την τελευταία ευρωπαϊκή χώρα που προχωράει σε αυτή την απαγόρευση. Η γειτονική Δανία (την περασμένη εβδομάδα), η Γαλλία, η Αυστρία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία και το γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας έχουν ήδη επιβάλει περιορισμούς στη χρήση μπούρκα και νικάμπ σε δημόσιους χώρους.

Πολλές ΜΚΟ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο, όπως και πολλά σχολεία και πανεπιστήμια. Η Νορβηγική Σχολή Οικονομικών έκανε λόγο για «παράξενη και δραματική» απαγόρευση, ενώ άλλα ιδρύματα έκαναν λόγο για μέτρο που δεν έχει καμία αναγκαιότητα.

Το νικάμπ είναι ένα μακρύ μαντήλι το οποίο καλύπτει το κεφάλι αφήνοντας έκθετα μόνο τα μάτια. Η μπούρκα καλύπτει ακόμα και αυτά.

Πηγή: reporter.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)