Μαξίμου vs Άμυνας για το τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο. Σπορ οι λεκτικές προκλήσεις γύρω από το Αιγαίο

0
Ενώ από το πρωί η χώρα έχει γίνει άνω-κάτω και δίνουν και παίρνουν οι πληροφορίες από πηγές του Υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με τις οποίες τουρκικό ελικόπτερο αναχαιτίστηκε με τροχιοδεικτικά πυρά, ενώ πετούσε πάνω από την Ρω, ήρθαν αργότερα... πηγές του Μαξίμου να διαψεύσουν εντυπωσιακά τις πηγές του Υπουργείου Άμυνας!!!
Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου «δεν υπήρξε παραβίαση από το τουρκικό ελικόπτερο» και ότι «οι ελληνικές δυνάμεις λειτούργησαν προειδοποιητικά (!), διότι το τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο διεξήγαγε νυχτερινή πτήση με σβηστά φώτα πλησίον νήσων, στα όρια (!) του ελληνικού εναέριου χώρου».
Οι πηγές του Μαξίμου, σε πλήρη αντίθεση με τις πηγές του Υπουργείου Άμυνας, το οποίο καλλιεργούσε κλίμα πανικού, μίλησαν καθησυχαστικά σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, λέγοντας ότι το «συμβάν» δεν είναι «μείζον»!
Το γεγονός αυτό έρχεται να καταδείξει ότι η κυβέρνηση, μιλώντας με δύο διαφορετικέςκαι αντίθετες γλώσσες, αδυνατεί να ασκήσει αμυντική και εξωτερική πολιτική και επομένως να προασπίσει στοιχειωδώς τα συμφέροντα της χώρας, τα οποία άλλωστε υπονομεύουν έτσι κι αλλιώς, Μαξίμου και Άμυνας, με την εθελοδουλία τους.
Στο μεταξύ σε κακόγουστο και επικίνδυνο «σπορ» εσωτερικής κατανάλωσης έχουν εξελιχθεί οι γελοίες λεκτικές προκλήσεις που εξαπολύονται και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου με κύριο εμπρηστή του κλίματος τους Τούρκους πολιτικούς του κατεστημένου, οι οποίοι κυριολεκτικά σε φραστικό απειλητικό ξεσάλωμα, με μια γλώσσα που δεν έχει καμία σχέση ακόμα και με το χείριστο πολιτικό επίπεδο.
Χαρακτηριστική σημερινή εκδοχή υβριστικής αντιπαράθεσης συνιστούν οι δηλώσεις του ηγέτη του κόμματος των «Γκρίζων Λύκων», Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος, με «ευγένεια» που γοητεύει, δήλωσε ότι «θα ξεριζώσουμε τα δόντια σε όσους μας τα τρίζουν» (βλ. παρακάτω).
Μαξίμου για τουρκικό ελικόπτερο: Δεν υπήρξε παραβίαση, λειτουργήσαμε προειδοποιητικά
Για τακτική «εκ του ασφαλούς προκλητικότητας» από την πλευρά της Τουρκίας που εγκυμονεί κινδύνους, κάνουν λόγο κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, αναφερόμενοι στο περιστατικό με το τουρκικό ελικόπτερο στη νήσο Ρω, δυτικά του Καστελόριζου.
«Δεν υπήρξε παραβίαση από το τουρκικό ελικόπτερο, λειτουργήσαμε προειδοποιητικά», ανέφεραν οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, τονίζοντας πάντως ότι η «νυχτερινή πτήση με σβηστά φώτα πλησίον νήσων -αν και εντάσσεται στο πλαίσιο μιας τακτικής εκ του ασφαλούς προκλητικότητας από την πλευρά της Τουρκίας- εγκυμονεί κινδύνους ατυχήματος».
Όπως επεσήμαναν οι ίδιες πηγές, το τουρκικό ελικόπτερο πετούσε στα όρια του ελληνικού εναέριου χώρου με τα φώτα σβηστά, δεν παραβίασε εθνικό εναέριο χώρο, ωστόσο «λειτουργήσαμε προειδοποιητικά – αποτρεπτικά και το περιστατικό έληξε».
Οι ίδιες πηγές υπογράμμισαν ότι δεν αξιολογείται ως μείζον το συμβάν διότι δεν υπήρξε παράβαση.
Υπενθυμίζεται ότι περίπου στις 23.30 τη Δευτέρα τουρκικό ελικόπτερο έκανε χαμηλή πτήση κοντά στη νήσο Ρω και η ελληνική στρατιωτική φρουρά απάντησε με τροχιοδεικτικά πυρά προκειμένου να απομακρυνθεί.
Επιβεβαιώνοντας το συμβάν, πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σημείωσαν ότι πρόκειται για σύνηθες περιστατικό, πρέπει όμως να γίνει κατανοητό από την Τουρκία ότι πλέον θα υπάρχει απάντηση.
Hurriyet: Η Τουρκία διαψεύδει το περιστατικό με το ελικόπτερο στη Ρω
Σε επικοινωνία που είχε με το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, της διέψευσαν ότι συνέβη το περιστατικό.
Σε διάψευση του περιστατικού με το ελικόπτερο που πραγματοποίησε χαμηλή πτήση στη Ρω, το βράδυ της Δευτέρας, προχώρησε το τουρκικό πρωθυπουργικό γραφείο, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας «Hurriyet».
Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, η οποία μεταφέρει το ρεπορτάζ των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, σε επικοινωνία που είχε με το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, της διέψευσαν ότι συνέβη το περιστατικό.
Μπαχτσελί: Οι Έλληνες πολιτικοί τρίζουν τα δόντια, εμείς μπορούμε να τα ξεριζώσουμε
Σε πολύ σκληρές και ακραίες δηλώσεις κατά του Πάνου Καμμένου και της Ελλάδας προέβη την Τρίτη ο αρχηγός του τουρκικού εθνικιστικού κινήματος των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, και ουσιαστικά κυβερνητικός εταίρος της τουρκικής κυβέρνησης την οποία στηρίζει.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του skai.gr, ο Μπαχτσελί στο νέο του παραλήρημα κατά της Ελλάδας, δήλωσε ότι “θα ξεριζώσουμε τα δόντια σε όσους μας τα τρίζουν”, προσθέτοντας ότι ο Έλληνας υπουργός Άμυνας “έχει κρίση υστερίας”.
Ειδικότερα, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματός του για τον Πάνο Καμμένο, που ανακοίνωσε ότι θα μεταφερθούν 7.000 στρατιώτες στο Αιγαίο και στον Έβρο, ο Μπαχτσελί απάντησε ότι “ο Καμμένος ξέχασε τις ήμερες που τους καταδίωκαν και τους έριξαν στη θάλασσα… αν το θέλουν, το να επαναλαμβάνουμε την ιστορία για εμάς είναι παιχνιδάκι, αυτή τη φορά δεν θα γλιτώσουν με το να διαφύγουν στη Αθήνα… Φαίνεται ότι ο Έλληνας υπουργός Άμυνας της Ελλάδας έχει επηρεαστεί από τη μυθολογία, ζηλεύει τον Δία, μιμείται τον Απόλλωνα και προσπαθεί να γίνει Ποσειδώνας… Αν κοιμάται ας ξυπνήσει, αν έχει κρίση υστερίας να μπει σε κλινική”.
“Οι πρόγονοί τους πλήρωσαν το τίμημα για την εχθρότητα που είχαν εναντίον των Τούρκων. Έλαβαν την απάντηση στο πεδίο των μαχών. Σε μια χώρα που δεν είναι μεγαλύτερη από την πόλη του Ικονίου οι ανεύθυνοι πολιτικοί τους τρίζουν τα δόντια. Αυτό είναι μια άδικη προσπάθεια, εμείς όταν χρειαστεί, μπορούμε να τρίξουμε και να ξεριζώσουμε εκείνα τα δόντια”, πρόσθεσε ο εθνικιστής πολιτικός.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)