Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Προκλητική κυβερνητική τροπολογία προστατεύει τα κόμματα από τις τράπεζες

Ανεκχώρητο έναντι των τραπεζικών απαιτήσεων, είναι το 50% της κρατικής χρηματοδότησης που λαμβάνουν πολιτικά κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων, υποψήφιοι ή και αιρετοί αντιπρόσωποι της Βουλής και του Ευρωκοινοβουλίου, ανεξαρτήτως του χρόνου γέννησης της δανειακής σύμβασης.

Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών...
, Πάνος Σκουρλέτης, στο νομοσχέδιο για την κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας κατά Γυναικών και Ενδοοικογενειακής Βίας.


Η τροπολογία προβλέπει ότι για την «εύρυθμη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος ανεξαρτήτως του χρόνου γέννησης των τραπεζικών απαιτήσεων , το 50% της κρατικής χρηματοδότησης που λαμβάνουν τα κόμματα είναι ανεκχώρητο έναντι των τραπεζικών απαιτήσεων από συμβάσεις πίστωσης».

Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που ένα κόμμα έχει κατάσχεση λογαριασμών από μια τράπεζα έναντι ληξιπρόθεσμων οφειλών του, η τράπεζα θα μπορεί να παρακρατά μόνο το μισό της κρατικής χρηματοδότησης του.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.