Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Φοροδιαφυγή 2,25 εκ. ευρώ (!) από περίπτερο στην Άρτα

Όργιο φοροδιαφυγής στην ελληνική περιφέρεια αποκαλύπτουν στοιχεία των Υπηρεσιών Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Ενδεικτικά είναι τα αποτελέσματα ελέγχων που διενεργήθηκαν από την ΥΕΔΔΕ Πάτρας το χρονικό διάστημα...
από 17/03 έως 19/03 και τα οποία δείχνουν πως η φοροδιαφυγή είναι εκτεταμένη και δεν γνωρίζει κλάδους.

Ενδεικτικά σε περίπτερο στην περιοχή της Άρτας από τον έλεγχο διαπιστώθηκε αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη για τις χρήσεις 2012 έως 2017 (μη εκδόσεις) ύψους 2,25 εκατ. ευρώ!

Σε φροντιστήριο στην πόλη της Πρέβεζας διαπιστώθηκαν 15 μη εκδόσεις και 54 ανακριβείς εκδόσεις φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 1.925 ευρώ και επιβλήθηκε πρόστιμο και ειδική χρηματική κύρωση.

Σε τουριστικό γραφείο στα Γιάννενα διαπιστώθηκαν 59 μη εκδόσεις φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 1.121 ευρώ και επιβλήθηκε 48ωρη αναστολή λειτουργίας.

Σε εταιρεία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Αμαλιάδα, διαπιστώθηκε η ανακριβής έκδοση 2 φορολογικών στοιχείων αξίας 3.385,60 ευρώ κατασχέθηκαν ανεπίσημα στοιχεία και επιβλήθηκε 48ωρη αναστολή λειτουργίας.

Σε μια άλλη περίπτωση, σε επιχείρηση στην πόλη του Αγρινίου με αντικείμενο εργασιών αγροτικά εφόδια κατασχέθηκε παραποιημένη ταμειακή μηχανή.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.