Λίβερπουλ έτοιμη για τ’ αστέρια!

Έτοιμη να σφραγίσει το εισιτήριο της επιστροφής της στο Champions League είναι η Λίβερπουλ! 

Με μια επιβλητική εμφάνιση, οι «κόκκινοι» έκαναν παρέλαση στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου και διαλύοντας 4-0 τη Γουέστ Χαμ, πρέπει να αυτοκτονήσουν για να μην κερδίσουν (τουλάχιστον) την τέταρτη θέση...
 Το γκολ του Στάριτζ στο 35’ (όταν έφυγε από κανονική θέση πριν αποφύγει τον Αντριάν και πλασάρει) άνοιξε τον δρόμο για την άνετη επικράτηση της ομάδας του Κλοπ.

Αφού λοιπόν ο Αγιού έχασε (και μάλιστα δυο φορές) την ευκαιρία της χρονιάς, ο Κουτίνιο σφράγισε μόνος του τη νίκη: Σκοράροντας δυο φορές σε πέντε λεπτά (με συρτό σουτ έξω από την περιοχή στο 57’ και κοντινό πλασέ στο 61’). Το μόνο που απέμενε λοιπόν ήταν να βάλει το κερασάκι στην τούρτα ο Οριγκί στο 76’, δίνοντας αφορμή για εκτεταμένες αποδοκιμασίες στους φίλους των γηπεδούχων.

Έτσι, η Λίβερπουλ πέρασε πάνω από τη Μάντσεστερ Σίτι στην τρίτη θέση (έχοντας βέβαια παιχνίδι παραπάνω). Το σημαντικό είναι όμως ότι κέρδισε το δικαίωμα να ορίζει μόνη την τύχη της για το Champions League, αφού της αρκεί πλέον μια νίκη στο «Άνφιλντ» επί της υποβιβασμένης Μίντλεσμπρο για να εξασφαλίσει (τουλάχιστον) την τέταρτη θέση.