Καταγγελίες Ξυδάκη για «κομπίνα» με τα δωρεάν εισιτήρια σε Μουσεία

Παραθέτοντας τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2016, παρατήρησε πως παρά τη μείωση κατά 18% που παρουσιάζει ο αριθμός των επισκεπτών, οι δωρεάν είσοδοι αυξήθηκαν την ίδια περίοδο κατά 27%. "Δηλαδή είχαμε σχεδόν μισό εκατομμύριο περισσότερα δωρεάν εισιτήρια", τόνισε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι κάποιοι «καταληστεύουν» τους μεγάλους αρχαιολογικούς χώρους...

«Ποιοι κλέβουν τον ελληνικό λαό αν το κάνουν; Κάποιοι καταληστεύουν δωρεάν τους μεγάλους αρχαιολογικούς χώρους χρησιμοποιώντας group τουριστών», σημείωσε απευθυνόμενος στην Υπουργό Πολιτισμού.

Αίσθηση προκάλεσε η απάντηση της Λυδίας Κονιόρδου, καθώς δεν δεσμεύτηκε για διερεύνηση της υπόθεσης, ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχει πράγματι κάποιο «κόλπο» που απομυζεί πόρους από τα κρατικά ταμεία, αλλά αρκέστηκε να πει ότι ένας μεγάλος αριθμός των δωρεάν εισιτηρίων είναι συμφωνημένα, εκφράζοντας παράλληλα την προσδοκία της για σταδιακή αντιμετώπιση του φαινομένου των «παράνομων εισόδων» με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Πηγή: Skai.gr