Στο ανώτατο επίπεδο παραμένει ο συναγερμός στη Βρετανία

0
Στο ανώτατο επίπεδο θα παραμείνει ο αντιτρομοκρατικός συναγερμός στο Ηνωμένο Βασίλειο, που σημαίνει ότι οι Αρχές φοβούνται ακόμα και επικείμενη επίθεση, όπως ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι. 

Μιλώντας μετά από συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής εκτάκτου ανάγκης Cobra...
, η κ. Μέι σημείωσε ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος στις έρευνες γύρω από το χτύπημα στο Μάντσεστερ, όμως τόνισε πως οι πολίτες θα πρέπει να παραμείνουν σε εγρήγορση.

Οκτώ ύποπτοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό κράτηση με την υποψία ότι συνδέονται με το χτύπημα στο συναυλιακό χώρο Manchester Arena, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 22 ανθρώπους.

Οι βρετανικές Αρχές εκτιμούν ότι ο 22χρονος καμικάζι, Σαλμάν Αμπενετί, ήταν μέλος δικτύου και προσπαθούν να διαλευκάνουν τις επαφές και τις κινήσεις του.

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Υγείας, 23 από τους τραυματίες της επίθεσης νοσηλεύονται ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση. Συνολικά έχει παρασχεθεί φροντίδα σε 116 άτομα.

Στις 11:00 τοπική ώρα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή σε όλη τη χώρα. Λίγο αργότερα η βασίλισσα Ελισάβετ επισκέφθηκε το νοσοκομείο παίδων του Μάντσεστερ όπου συνομίλησε με τραυματίες και μέλη προσωπικού.

«Αγκάθι» στις σχέσεις με ΗΠΑ οι διαρροές

Την ίδια ώρα, οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών ασφαλείας διακόπτουν τη συνηθισμένη ροή ενημέρωσης των αντίστοιχων αμερικανικών αρχών για στοιχεία της έρευνας για την επίθεση.

Η απόφαση Ελήφθη μετά από τις συνεχείς διαρροές πληροφοριών από τις αμερικανικές αρχές σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, όπως το όνομα του δράστη στο Μαντσεστερ και οι φωτογραφίες της σήμανσης από το σημείο της έκρηξης.

Η επανέναρξη αυτής της συνεργασίας δε θα γίνει μέχρι να ληφθούν διαβεβαιώσεις από τις ΗΠΑ ότι οι διαρροές θα σταματήσουν. Το θέμα θα θίξει στη συνάντησή της με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Την ίδια ώρα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσαν ότι θα συνεισφέρουν από κοινού 1 εκατομμύριο λίρες στο ταμείο που έχει συσταθεί για στήριξη των οικογενειών των θυμάτων και των τραυματιών. Το ταμείο είχε ήδη συγκεντρώσει κατά το πρώτο 24ωρο της σύστασής του περίπου 2 εκατομμύρια λίρες.

Πηγή: skai.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)