«Ναι» από Λίγκα στη νέα χορηγική πρόταση Ιβάν–Διαφωνία από Ολυμπιακό και ΠΑΟ, απούσα η ΑΕΚ

Την απόφαση να προχωρήσει σε διαπραγμάτευση επί της νέας πρότασης του Ιβάν Σαββίδη για την κεντρική χορηγία της Super League έλαβε το Δ.Σ. της Λίγκας. 

Στη σημερινή συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε ότι η εταιρεία Dimera συμφερόντων Σαββίδη θέλει να προχωρήσει σε ένα νέο πλαίσιο συμφωνίας. Κι αυτό γιατί το deal...
που είχε γίνει τον περασμένο Οκτώβριο μεταξύ των δύο πλευρών δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Τότε είχε συμφωνηθεί να δοθεί από την Dimera στη Λίγκα το ποσόν των 2,3 εκατ. ευρώ για φέτος και το ποσόν των 2,75 εκατ. για την επόμενη περίοδο. Ωστόσο, φτάσαμε στο τέλος της σεζόν και η συγκεκριμένη χορηγία δεν υλοποιήθηκε.

Η νέα πρόταση Σαββίδη, όπως μεταφέρθηκε στην αντιπροσωπεία της Λίγκας που τον επισκέφτηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, είναι να δοθεί 1 εκατ. ευρώ για αυτήν την περίοδο και η συμφωνία να επεκταθεί για ακόμα έναν χρόνο, δηλαδή μέχρι και το 2018-2019, αντί 2,5 εκατ. ευρώ για καθεμία από τις δύο προσεχείς σεζόν.

Με αυτήν την προοπτική, αλλά και με τους όρους και τις ρήτρες που περιλαμβάνονται στην τελευταία πρόταση Σαββίδη, εξέφρασαν ανοιχτά τη διαφωνία τους στο σημερινό Δ.Σ. τόσο οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού όσο και εκείνοι του Παναθηναϊκού (η ΑΕΚ απουσίαζε από το Δ.Σ. και ως εκ τούτου δεν πήρε θέση).

Αναπτύσσοντας ο καθένας τη δική του επιχειρηματολογία, είπαν «όχι» τόσο στην επέκταση της χορηγίας Σαββίδη μέχρι το 2019 όσο και στη μη διεκδίκηση των 2,3 εκατ. ευρώ που αφορούσαν τη φετινή σεζόν. Επίσης, διαφώνησαν και με ορισμένες βαριές ρήτρες που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο της νέας συμφωνίας σε περίπτωση, για παράδειγμα, που κάποια ομάδα δεν διαφημίσει τις εταιρείες του Σαββίδη στα (κεντρικά) σημεία κάθε γηπέδου που υποδεικνύει η Dimera.

Οι εκπρόσωποι Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού ζήτησαν ουσιαστικά να εφαρμοστεί η συμφωνία του περασμένου Οκτωβρίου και όχι να γίνει επαναδιαπραγμάτευση και επέκταση της σύμβασης χορηγίας Λίγκας-Σαββίδη, κάνοντας λόγο για «επιβαρυντικές ρήτρες και επαχθείς όρους» στη νέα πρόταση της Dimera.

Πρότειναν μάλιστα να ξαναβγεί στην αγορά η Λίγκα και να διερευνήσει εκ νέου τις προθέσεις του ΟΠΑΠ εφόσον η πλευρά Σαββίδη αρνηθεί να καταβάλει άμεσα τα φετινά 2,3 εκατ. και δεν θελήσει να αρκεστεί στη χορηγία έως το 2018. Πρόταση όμως που δεν έγινε δεκτή.

Οι περισσότερες ομάδες, που ασφυκτιούν οικονομικά και έχουν ανάγκη από το παραμικρό έσοδο, έδειξαν πως προτιμούν τα «πέντε και στο χέρι», δηλαδή το 1 εκατ., που εμφανίζεται να δίνει το αφεντικό του ΠΑΟΚ για τη φετινή σεζόν. Ακόμα κι αν πρέπει να δεσμεύσουν τη Λίγκα και για το 2018-2019.

Μάλιστα, από το προεδρείο ξεκαθαρίστηκε ότι η τελευταία πρόταση Σαββίδη είναι η τελική και έχει χαρακτήρα «take it or leave it».

Κάτι που σημαίνει ότι η πλευρά του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ δεν συζητάει καν για το σενάριο να ισχύσει μόνον η συμφωνία του περασμένου Οκτωβρίου.