Βαριές «καμπάνες» προβλέπονται για ΑΕΚ-ΠΑΟΚ!

Πολύ ακριβά κινδυνεύουν να πληρώσουν τα έκτροπα στον τελικό Κυπέλλου οι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην πειθαρχική δίωξη του Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου, οι δυο ομάδες είναι αντιμέτωπες με διπλή ποινή: Τόσο με αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, όσο και με αφαίρεση βαθμών....


Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ κατηγορείται για εκτεταμένα επεισόδια στις κερκίδες και στον εν γένει χώρο του γηπέδου -κάτι που επισύρει ποινή 1-2 αγωνιστικών αποκλεισμού της έδρας και βαρύ πρόστιμο.

Για τον ΠΑΟΚ, ωστόσο, το κατηγορητήριο είναι βαρύτερο. Κι αυτό διότι εκτός των εκτεταμένων επεισοδίων στις κερκίδες και στον εν γένει χώρο του γηπέδου, κατηγορείται και για επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου. Κάτι για το οποίο προβλέπεται ποινή 2-3 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση τριών βαθμών.

Τα χειρότερα όμως για τις δυο ομάδες προκύπτουν από το γεγονός ότι αμφότερες θεωρούνται υπότροπες. Πράγμα που σημαίνει ότι σε όποια ποινή τους επιβληθεί, θα προστεθούν επιπλέον τρεις αγωνιστικές αποκλεισμού της έδρας και -3 βαθμοί.

Συνολικά λοιπόν -βάσει της δίωξης Σιμιτζόγλου- η ΑΕΚ κινδυνεύει με 4-5 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και -3 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή 6-8 αγωνιστικών και -6 βαθμούς.

Σημειώνεται πάντως ότι υπάρχει συμπληρωματική έκθεση του παρατηρητή, την οποία αποκάλυψε ο ΣΠΟΡ FM 94,6, σύμφωνα με την οποία η είσοδος των οπαδών του στον αγωνιστικό χώρο έγινε στις 18:20 και όχι στις 20:44 (όπως αναφερόταν στην αρχική έκθεση).

Κάτι που μπορούσε θα τον απαλλάξει από την κατηγορία των εκτεταμένων επεισοδίων εντός του αγωνιστικού χώρου (αφού οι ομάδες θεωρούνται υπεύθυνες μόνο από την άφιξή τους στο γήπεδο και έπειτα). Το θέμα είναι ωστόσο ότι βάσει του ρεπορτάζ, η συμπληρωματική έκθεση ήταν εν γνώσει του Σιμιτζόγλου όταν συνέταξε τη δίωξη, ωστόσο δεν ελήφθη υπόψη. Οπότε ισχύει ο κίνδυνος για τον ΠΑΟΚ να του επιβληθεί η αφαίρεση βαθμών που μαζί με την υποτροπή μπορεί να φτάσει στο -6.