Η Κολομβία συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορα με την Βενεζουέλα

0
Η υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλα Delcy Rodriguez δήλωσε την Δευτέρα ότι το Καράκας δεν δέχεται τις εξηγήσεις της Μπογκοτά αναφορικά με την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων της Κολομβίας στα σύνορα με την Βενεζουέλα...


Σε απάντηση ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών της Βενεζουέλα στην οποία γίνεται λόγος «για απαράδεκτη πρόκληση εκ μέρους της Κολομβίας» σχετικά με την ανάπτυξη μηχανοκίνητων μονάδων στα σύνορα, η κολομβιανή κυβέρνηση δήλωσε πως οι μονάδες της βρίσκονται στην περιοχή από το 2015 για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην περιοχή.

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το περιεχόμενο της απάντησης της κυβέρνησης της Κολομβίας καθώς γνωρίζουμε ότι η συγκέντρωση αυτή των δυνάμεων δεν έχει σχέση με την καταπολέμηση του εγκλήματος στην περιοχή» δήλωσε η Rodriguez σε δημοσιογράφους στο Καράκας.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η κολομβιανή στρατιωτική δραστηριότητα κινείται στο πλαίσιο προκλήσεων που έχουν σχεδιαστεί από αμερικανικό Πεντάγωνο» είπε ακόμη η υπουργός εξωτερικών της Βενεζουέλας η οποία πρόσθεσε ότι αυτό σχεδιάστηκε πριν από δύο εβδομάδες περίπου σε συνάντηση που είχαν ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Βενεζουέλα Julio Borges και ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ αντιστράτηγος H.R. McMaster.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)