Δεν είναι μόνο η «Γαλάζια Φάλαινα»: Επικίνδυνα διαδικτυακά παιχνίδια που απειλούν ζωές

0
Με αφορμή τον πανευρωπαϊκό συναγερμό για το άκρως επικίνδυνο και εθιστικό διαδικτυακό παιχνίδι «Γαλάζια Φάλαινα», το οποίο έπειτα από τη Ρωσία και την Ουκρανία, φαίνεται ότι έφτασε στη χώρα μας, αναζητήσαμε και σας παρουσιάζουμε κάποια από τα πιο δημοφιλή επικίνδυνα διαδικτυακά παιχνίδια που απείλησαν και συνεχίζουν να απειλούν τις ζωές πολλών νέων ανθρώπων σ' όλο τον κόσμο...
 
Knockout Game 

Μία επικίνδυνη μόδα που εξαπλώθηκε το 2013 μεταξύ των νέων στην Αμερική και στην Ευρώπη. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα «παιχνίδι», όπου νεαρά, συνήθως, άτομα, ξυλοκοπούν χωρίς αφορμή και προειδοποίηση ανυποψίαστους περαστικούς με μια δυνατή μπουνιά ή κλωτσιά. Μοναδικός σκοπός του «παιχνιδιού» είναι να προκαλέσουν στο θύμα απώλεια των αισθήσεων μ’ ένα μόνο χτύπημα ενώ παράλληλα, οι ίδιοι το βιντεοσκοπούν και το δημοσιεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Choking Game 

Kεντρική ιδέα του «παιχνιδιού» αυτού είναι η διακοπή της τροφοδοσίας του εγκέφαλου με οξυγόνο, η οποία δημιουργεί ζαλάδα και μια αίσθηση ευφορίας και μερικές φορές καταλήγει στη λιποθυμία. Πρόκειται για μια πρόκληση (challenge) που καλούνται να εκπληρώσουν οι έφηβοι (συχνά υπό πίεση των συνομηλίκων τους), είτε μόνοι τους, με τη βοήθεια ενός σχοινιού ή μιας ζώνης, είτε με τη συμμετοχή ενός φίλου ή συμμαθητή. 

P... slap 

Πρόκειται για μόδα που προσπάθησε πολύ πρόσφατα να λανσάρει μια ομάδα νεαρών γυναικών από την Αυστραλία. Ο σκοπός του παιχνιδιού αυτού είναι οι γυναίκες να χτυπούν ξαφνικά η μία τα γεννητικά όργανα της άλλης και να φωνάζει: «P... slap». Η νέα, αυτή, τρέλα που ξεκινά το διαδικτυακό της ταξίδι από την Αυστραλία, έχει ήδη επεκταθεί και σε άλλες χώρες. Σημειώνεται πως περισσότερους πόντους κερδίζεις όταν το χτύπημα γίνει σε δημόσιο χώρο και φυσικά χωρίς να το περιμένει η... αντίπαλος, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι να καταγραφεί από κάμερα και να φωνάξει η επιτιθέμενη «p... slap». 

Neknominate 

Πρόκειται για ένα διαδικτυακό drinking game που έλαβε ιδιαίτερα μεγάλες διαστάσεις, κυρίως σε ΗΠΑ και Βρετανία. Εν συντομία, οι παίκτες καλούνται να πιουν μονορούφι ένα αλκοολούχο ποτό, κάνοντας ταυτόχρονα κάτι επικίνδυνο, να βιντεοσκοπήσουν αυτήν την τρέλα και να την ανεβάσουν στο διαδίκτυο (κυρίως στο Facebook), αφού πρώτα προκαλέσουν άλλους δύο φίλους τους να κάνουν το ίδιο σε λιγότερο από 24 ώρες. Μολονότι τα drinking games, παιχνίδια που περιλαμβάνουν την κατανάλωση αλκοόλ, είναι παλιά, η διάδοσή τους την εποχή των κοινωνικών δικτύων είναι σχεδόν ανεξέλεγκτη. 

Οι νεράιδες της φωτιάς 

Πρόκειται για ένα «παιχνίδι» το οποίο κυκλοφορεί και αυτό στο διαδίκτυο με οδηγίες προς μικρά κορίτσια για το πώς να γίνουν «νεράιδες της φωτιάς» ανοίγοντας το γκάζι στην κουζίνα. Η παρότρυνση μοιάζει με αστείο, βασισμένο σε μια παιδική σειρά με μικρές μάγισσες, καθώς προτείνει στα κορίτσια να ανοίξουν το γκάζι στην κουζίνα και να πουν «τις μαγικές λέξεις». Σύμφωνα με το μήνυμα που κυκλοφορεί στα social media, οι οδηγίες είναι οι εξής: «Τα μεσάνυχτα, όταν όλοι κοιμούνται, σήκω από το κρεβάτι σου και κάνε τον γύρο του δωματίου τρεις φορές. Μετά πες τις μαγικές λέξεις ‘βασίλειο του Alfey, μικρές νεράιδες, δώστε μου τη δύναμη, σας το ζητώ’. Μετά πήγαινε στην κουζίνα ήσυχα, κανείς δεν πρέπει να σε καταλάβει αλλιώς η μαγεία των λέξεων θα χαθεί, άνοιξε το γκάζι στην κουζίνα, όλα τα μάτια. Αλλά μην τα ανάψεις, δεν θέλεις να καείς, έτσι δεν είναι; Μετά πήγαινε για ύπνο. Το μαγικό αέριο θα έρθει σε σένα, θα το αναπνέεις καθώς κοιμάσαι και το πρωί όταν ξυπνήσεις, πες ‘Ευχαριστώ Alfeya, έγινα νεράιδα’. Και θα έχεις γίνει μια αληθινή νεράιδα της φωτιάς». 




Blue Whale Challenge 

Το Blue whale Challenge ή αλλιώς η «πρόκληση της μπλε φάλαινας» είναι το παιχνίδι που έχει λάβει τρελές διαστάσει στις μέρες μας, καθώς περιστατικό σημειώθηκε πρόσφατα και στην Ελλάδα. Ουσιαστικά πρόκειται για μια σειρά δοκιμασιών που εξελίσσονται σε διάρκεια 50 ημερών και που σε ορισμένες περιπτώσεις την 51η μέρα κορυφώνονται με πράξεις οι οποίες οδηγούν στην αυτοχειρία. Ο κωδικός Blue Whales, είναι το καμουφλάζ για μια ομάδα που βάζει νεαρά άτομα σε επικίνδυνες αποστολές, που προκαλούν τραυματισμούς, μέχρι και θανάτους. Τα μέλη της ομάδας επικοινωνούν μέσω Facebook ή άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αναλαμβάνουν κάποιες «αποστολές» και συνήθως η τελευταία αποστολή είναι αυτή της αυτοκτονίας! Μία από τις δοκιμασίες τις οποίες καλούνται να φέρουν εις πέρας οι έφηβοι είναι να χαράξουν λέξεις και σύμβολα στα χέρια τους, μεταξύ των οποίων και μια φάλαινα. 


Πηγή: Protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)