Αποβολή των χρυσαυγιτών και θέμα αντισυνταγματικότητας των μέτρων

0
Λήξη του συναγερμού που είχε σημάνει από το πρωί στη Βουλή σχετικά με το φόβο ενός νέου αντικοινοβουλευτικού επεισοδίου από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής κατά την ανακοίνωση της εισήγησης της απόφασης της Διάσκεψης των Προέδρων και την λήψη της απόφαση από την Ολομέλεια για τον αποκλεισμό αποκλεισμού της από τη σημερινή και αυριανή συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα και τα αντίμετρα....

Ήταν μια ομόφωνη απόφαση «απάντηση» των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου στη χειροδικία και απρόκλητη επίθεση του βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια αλλά και στα όσα μετά ισχυρίσθηκε ως εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής ο Γιάννης Λαγός κατά την προχθσινή πρώτη συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών που επεξεργάσθηκαν το πολυνομοσχέδιο.

Σύμφωνα με την ομόφωνη εισήγηση της ΔτΠ που επικύρωσε και η Ολομέλεια οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα μπορούν μόνο – όπως ορίζει ο ΚτΒ- να συμμετάσχουν στις ονομαστικές ψηφοφορίες που θα διεξαχθούν και μετά θα πρέπει και πάλι να αποχωρήσουν.

Η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής απουσίασε από τα έδρανα της Βουλής κατά την έναρξη της συνεδρίασης και τη λήψη της απόφασης με αποτέλεσμα να μην υπάρξει η οποιαδήποτε ένταση, παρά τις αντίθετες πληροφορίες που κυκλοφορούσαν στους διαδρόμους του κοινοβουλίου.

Ενδεικτικό του φόβου για την δημιουργία ενός ακόμα αντικοινοβουλευτικού επεισοδίου από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΧΑ ήταν και το γεγονός ότι από νωρίς υπήρχε αυξημένη παρουσία της αστυνομικής φρουράς γύρω από το βουλευτήριο.
Η συνεδρίαση της Ολομέλειας έχει ξεκινήσει «ομαλά» σε ότι αφορά την διαδικασία με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδο αλλά και τον εκπρόσωπο των Ανεξαρτήτων βουλευτών Γιώργο Καρρά να έχουν καταθέσει θέμα αντισυνταγματικότητας. Μια συζήτηση και λήψη απόφαση που θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων των εισηγητών και αγορητών των κομμάτων.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)