ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ!

Του Γιώργου Αλεξάτου                

Η Αριστερά, στο σύνολό της, έδειξε την πολιτική της ανεπάρκεια εκείνη τη νύχτα της 13ης Ιουλίου 2015, όταν δεν κάλεσε σε γενικό πανελλαδικό ξεσηκωμό ενάντια στο ξεπούλημα του ΟΧΙ από τον αμόρφωτο αλητάμπουρα, απαιτώντας την παραίτησή του.

Τμήματά της, που δεν στήριξαν το ΟΧΙ, θεώρησαν πως δεν τους πέφτει λόγος. Άλλοι συνέχισαν να στηρίζουν τον αληταρά, παίζοντας με χαμένους από χέρι συσχετισμούς στον ταχύτατα εκφυλιζόμενο ΣΥΡΙΖΑ..., ενώ κάποιοι άλλοι ένιωσαν πολύ αδύναμοι να σηκώσουν το βάρος μιας τέτοιας ιστορικού χαρακτήρα αντιπαράθεσης.

Συνέβαλε έτσι κι αυτή στην καλλιέργεια της κυρίαρχης, πλέον, αντίληψης, που παραλύει κάθε διάθεση αντίστασης του λαού: τίποτα δεν γίνεται!

Τώρα είναι η ευκαιρία για επανόρθωση. Με κάλεσμα για γενικό ξεσηκωμό. Για ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις παντού. Για το μπλοκάρισμα κάθε λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού, με καταλήψεις δημοσίων κτιρίων σε όλη τη χώρα. Με κάλεσμα σε γενική απεργία διαρκείας και κατάληψη της Βουλής, τη μέρα που ο αλητάμπουρας θα φέρει για ψήφιση το νέο μνημόνιο.

Αν δεν δοθεί κι αυτή η μάχη με στόχο την ανατροπή της συμφωνίας και σε άλλη περίπτωση την ανατροπή της κυβέρνησης του αληταρά, θα έχουμε ιστορική ευθύνη για τη διάλυση της Αριστεράς και για την αδυναμία μας να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του λαϊκού κόσμου.