Ακούστε τι είπε ο άνθρωπος (Γ. Μπαλάφας) της Σουρεαλιστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ);

γράφει ο Κων/νος Σπ. Δρακάτος

Προχθές λοιπόν, το πρωί, από ένα κανάλι, ο σ. Μπαλάφας, μεταξύ άλλων, είπε ότι η συμφωνία που είχαν υπογράψει το 2015 (τρίτο Μνημόνιο), ήταν μια κακή συμφωνία, αλλά είχαν αναγκαστεί να το κάνουν αυτό, για να αποφύγουν τον κίνδυνο να μας βγάλουν από την Ευρωζώνη.

Στην συνέχεια, πρόσθεσε, ότι πήρανε και την έγκριση του Ελληνικού Λαού*, μέσω των εκλογών του Σεπτεμβρίου του ’15, αφού προηγουμένως τον είχαν ενημερώσει πλήρως και λεπτομερώς, για το τι τον περίμενε (δεν είπε ακριβώς αυτό, αλλά, πιστεύω, ότι δεν θα δυσκολευόταν και πολύ να το πει, αν τον ρωτούσαν), κι' έτσι... όλα καλά, συνεχίζουν να εφαρμόζουν μια κακή συμφωνία. Τώρα, πως μπορείς να περιμένεις καλά αποτελέσματα από μια κακή συμφωνία, είναι μια άλλη κουβέντα, που έχει πολύ ζουμί μεν, αλλά θέλει ώρα.

Και για να τελειώνουμε σύντροφε: τα παραμύθια είναι πάρα πολύ χρήσιμα, στην πνευματική ανάπτυξη των παιδιών, κάνουν όμως μεγάλη ζημιά, στην......
πνευματική λειτουργία των ενηλίκων. Το πάθημα της Σοβιετικής Ένωσης και το μάθημα της Κίνας, δεν σας δίδαξαν τίποτα;


* "Ελληνικός Λαός", σύμφωνα με το Σύστημα (όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ), νοούνται οι 1.926.000 πολίτες, που είχαν ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, το '15, από ένα σύνολο 9.840.525 εγγεγραμμένων , δηλαδή κάπου το 20%. Οι υπόλοιποι, 8.000.000 περίπου, πολίτες, εντελώς Δημοκρατικά "αγνοούνται" και δεν μετράνε.
Για την ιστορία, πάντως, παραθέτω τα αντίστοιχα νούμερα των εκλογών του 1981 και του 1985. Τότε το ΠΑΣΟΚ, την πρώτη φορά, είχε πάρει 2.726.000 ψήφους, από ένα σύνολο 7.060.000 εγγεγραμμένων, δηλαδή περίπου το 39% και την δεύτερη, 2.916.000.