ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ

Δημήτρης Κακογιάννης

Σήμερα είναι η θλιβερή επέτειος της 5ης Μαΐου 2010 που τρεις συνάνθρωποί μας, η Παρασκευή Ζούλια (35 ετών), η Αγγελική Παπαθανασοπούλου (32 ετών και εγκυμονούσα) και ο Επαμεινώνδας Τσακάλης (36 ετών) έχασαν τη ζωή τους, κατά την διάρκεια επεισοδίων που εξελίχτηκαν στο κέντρο της Αθήνας.

Οι τρεις παραπάνω, εργαζόμενοι στην τράπεζα MARFIN EGNATIA της οδού Σταδίου βρήκαν τραγικό θάνατο από αναθυμιάσεις, λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο κατάστημα της τράπεζας από βόμβες μολότωφ που κάποιοι «προοδευτικοί διαμαρτυρόμενοι» από αυτούς που οι αρχές ηδονίζονται να αποκαλούν «συνήθεις υπόπτους» ξεπλένοντας με τον όρο αυτό την ανικανότητα (;) τους να επιβληθούν στα παραβατικά αυτά στοιχεία σε βαθμό που να δημιουργείται στους πολίτες ότι όλα αυτά γίνονται με .......

την ανοχή ή ακόμα και με την καθοδήγηση των πάσης φύσεως «αρμοδίων».

Για κάποιες άλλες περιπτώσεις αντίστροφης φοράς, όταν δηλαδή υπάρχουν θύματα από τη συμπεριφορά οργάνων της τάξεως γίνονται κάθε χρόνο «μνημόσυνα» επεισοδιακά στη μνήμη των θυμάτων.

Για τα θύματα αυτά, εκτός από την αναφορά που έγινε κατά τον χρόνο της τέλεσης του φρικιαστικού εγκλήματος, ένα πέπλο λήθης έχει σκεπάσει τη όλη ιστορία αυτή, λες και κάποιοι θέλουν να επιβεβαιώνουν τις όποιες υποψίες αναφέρθηκαν παραπάνω. Αιωνία τους η μνήμη και ο χρόνος να απαλύνει τη θλίψη των οικείων τους.