Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Πάνω από 2% η ανάπτυξη φέτος στην Ελλάδα

Η Ελλάδα θα σημειώσει ανάπτυξη άνω του 2% το 2017, υποστήριξε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, μιλώντας στην ετήσια συνάντηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης. Η φετινή χρονιά, είπε ο κ. Παπαδημητρίου, θα είναι “η χρονιά της πραγματικής ανάπτυξης στην Ελλάδα”....


Με εξαίρεση το 2014, η ελληνική οικονομία συρρικνώνεται κάθε χρόνο από το 2008 ως σήμερα. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μείωσε τον Απρίλιο τις προβλέψεις του για την οικονομική ανάπτυξη του 2017, σε 2,2% από 2,8%. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναθεώρησε νωρίτερα σήμερα την εκτίμησή της για τον ρυθμό ανάπτυξης στην Ελλάδα στο 2,1% από 2,7%.

Ο Έλληνας υπουργός πρόσθεσε ότι φέτος δρομολογούνται επενδύσεις ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, από τη Philip Morris International Inc και 500 εκατομμυρίων από τον όμιλο ΟΤΕ. Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν αιτήσεις για επενδύσεις ύψους 1,9 δισ. ευρώ, ενώ υπογράμμισε την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής, των εξαγωγών και της απασχόλησης.

Η Ελλάδα θα ολοκληρώσει εντός του τρέχοντος έτους ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων άνω των 2 δισ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει κυρίως τα περιφερειακά αεροδρόμια, το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας (ΟΛΘ), την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τμήματα της ΔΕΗ κλπ

Καθώς η ανεργία έχει κτυπήσει τον ένα στους τέσσερις Έλληνες, ο στόχος της κυβέρνησης σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας είναι κατά τη διετία 2020- 2021 η ανεργία να έχει φτάσει στον ευρωπαϊκό μέσο όρο (12%). Τέλος η συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας αποτελεί σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητρίου απόδειξη ότι η Ελλάδα γίνεται “μια κανονική χώρα”όπως κάθε άλλο μέλος της Ευρωζώνης. 
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny