Ο Homo Militaris είναι ο σύγχρονος καραγκιόζης μεταξύ Αθηνών και Άγκυρας

Επισημαίνει ο Δημήτρης Α. Γιαννακόπουλος
Ένας σύγχρονος καραγκιόζης έρχεται να διασκεδάσει το πολιτικό αδιέξοδο του Homo Idioticus, ταυτόχρονα στην Αθήνα και στην Άγκυρα.
Πρόκειται για τον Homo Militaris που εμφανίζεται καμαρωτός - καμαρωτός, αυτές τις πονηρές ημέρες, να απλώνει τη δρασκελιά του πάνω από το Αιγαίο. Το ένα του πόδι στηρίζεται στην Αθήνα, ενώ το άλλο ακουμπά στην Άγκυρα.
Δεν επιθυμεί ελληνοτουρκικό πόλεμο ο καραγκιόζης αυτός, τού αρκεί ένα "θερμό επεισόδιο" και προς αυτό προσανατολίζεται! Τα έχει, βλέπεις, όλα συγυρισμένα στο κενό περιεχομένου μυαλό του! Έχει κάνει τις αναλύσεις του και είναι βέβαιος! Αν και μόνον ένας ηλίθιος θα μπορούσε στη σημερινή (διεθνή) κατάσταση να είναι βέβαιος για την εξέλιξη μιας θερμής αναμέτρησης μεταξύ των δύο αυτών χωρών του ΝΑΤΟ.
Ο Homo Militaris, ωστόσο, είναι βέβαιος, καθώς διαφορετικά θα εμφανιζόταν - σύμφωνα (καί) με τη δική του ανάλυση - να είναι ......
εγκληματικά ηλίθιος ή εγκληματικά τυχοδιώκτης και θα έχανε ακόμη και το κοινό που νιώθει να ταυτίζεται με τις παραστάσεις του μιλιταριστή /εθνικιστή καραγκιόζη.
Ο Homo Militaris κατασκευάζει ανενόχλητος, μήνες τώρα, πολεμικό κλίμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, πάντα στο πλαίσιο αναφοράς ενός "ατυχήματος", ενός "μεμονωμένου επεισοδίου", καθώς εάν αναφερόταν σε έναν γενικό ελληνοτουρκικό πόλεμο δεν θα μπορούσε να σταθεί στην παράσταση και θα άδειαζε η πλατεία από θεατές. Θα του γύριζαν όλοι την πλάτη, αν δεν τον έφτυναν κατάμουτρα! Άρα, θα έχανε την πολιτική του διείσδυση, επιρροή και την αξία του να επιδρά παραπλανητικά στην πολιτική ατζέντα της συγκυρίας.
Το μιλιταριστικό αφήγημα με master point το "θερμό επεισόδιο" συντηρεί τον καραγκιόζη αυτόν στην επικαιρότητα, άμεσα στην Αθήνα και εμμέσως στην Άγκυρα. Καταδηλωτικώς στην Αθήνα, προδηλωτικώς στην Άγκυρα. Και η υπόθεση αυτή σε λίγο θα έχει την εξέλιξη μιας αυτοεπιβεβαιούμενης προφητείας, αν δεν κάνουμε κάτι όσοι καταλαβαίνουμε τι γίνεται.
Αν δεν σταματήσει αμέσως αυτό το καραγκιοζιλίκι που λαμβάνει χώρα, άκρως υποκριτικά και ανεύθυνα μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας και των αντίστοιχων δικών μας Homo Militaris-πολιτικών και διαμορφωτών της κοινής γνώμης, η ευθύνη για τις άγνωστες στην πραγματικότητα, αλλά δραματικές έως τραγικές σε κάθε περίπτωση, συνέπειές του, θα είναι τεράστια και θα πρέπει να αποδοθεί από τον τουρκικό λαό, στους δικούς του και κυρίως στον Ερντογάν και από τον ελληνικό λαό στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και στο μέρος εκείνο του πολιτικού συστήματος που νομίζει πως οι πολεμικές κραυγές καλύπτουν ικανοποιητικά την έλλειψη πολιτικής προσωπικότητας και πρότασης σε αυτήν τη φάση της κοινωνικοοικονομικής κρίσης. 
Τουλάχιστον, εάν ο Homo Militaris δεν ήταν τραβεστί, θα ήταν απλώς μια κατηγορία του Homo Idioticus και τίποτε περισσότερο. Στον βαθμό όμως που η προσέγγισή του βασίζεται αποκλειστικά στο "θερμό επεισόδιο" είναι τραβεστί της πολιτικής ή αμυντικής ανάλυσης και μάλλον περισσότερο επικίνδυνος από ότι φανταζόμαστε...