Ετοιμος για νέο δημοψήφισμα δηλώνει ο Ερντογάν -Για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε στο Reuters ότι η χώρα του θα επανεξετάσει τη θέση της σχετικά με την ένταξη στην ΕΕ, αν την κρατήσουν για πολύ ακόμη στην αναμονή και αν συνεχιστεί η σημερινή εχθρική νοοτροπία κάποιων χωρών- μελών. 

«Αν δεν ενεργούν με ειλικρίνεια, θα βρούμε μία λύση. Γιατί να περιμένουμε άλλο; Μιλάμε για 54 χρόνια», είπε στη συνέντευξη....
«Η Μ. Βρετανία ρώτησε τους πολίτες της και ψήφισαν υπέρ του Brexit. Εχουν ηρεμία, κινούνται προς ένα νέο μέλλον και το ίδιο έγινε στη Νορβηγία... Αυτό μπορεί να ισχύσει και για την Τουρκία», τόνισε, αναφερόμενος στη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, καθώς η Μαρίν Λεπέν έχει απειλήσει να βγάλει τη Γαλλία από την ΕΕ. «Η Ενωση είναι στο χείλος της διάλυσης», σχολίασε ο Ερντογάν. «Δεν μπορούν να την κρατήσουν ζωντανή 1-2 χώρες. Χρειάζεσαι μία χώρα σαν την Τουρκία, μία διαφορετική χώρα που συμβολίζει μία διαφορετική θρησκεία. Αυτό θα τους έκανε ισχυρούς», τόνισε.

Ομως, συμπλήρωσε ο Ερντογάν, οι χώρες- μέλη της ΕΕ δεν φαίνονται να το συνειδητοποιούν αυτό. «Δυσκολεύονται να εντάξουν μία μουσουλμανική χώρα, όπως η Τουρκία», σχολίασε.

Ακόμη, αντέδρασε στην απόφαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που έθεσε την Τουρκία σε λίστα παρακολούθησης, για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Χαρακτήρισε αυτή την απόφαση ως απόλυτα πολιτική και τόνισε ότι η Αγκυρα δεν την αναγνωρίζει.