Τέσσερις αγωνιστικές και βαρύ πρόστιμο στον Ολυμπιακό-Όχι αφαίρεση βαθμών

ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ....

Απέφυγε (σε πρώτο βαθμό) την αφαίρεση βαθμών, όχι όμως και την «καμπάνα» ο Ολυμπιακός για τα όσα έγιναν στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ. 

Οι «ερυθρόλευκοι» τιμωρήθηκαν από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ με πρόστιμο 150.000 ευρώ....
και ποινή τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, που θα εκτίσουν την επόμενη σεζόν. Σημειώνεται πως το αρμόδιο όργανο έκανε δεκτή την παρέμβαση του ΠΑΟΚ στην υπόθεση.

Η ποινή είναι η μικρότερη που προβλέπεται για επίθεση σε διαιτητή καθώς το πειθαρχικό όργανο δέχεται ουσιαστικά όλα όσα ανέφερε το κατηγορητήριο. Ειδικά, δε, η αναφορά για πράξη βίας σε βάρος του διαιτητή μπορεί να επιφέρει βάσει κανονισμού πολύ μεγαλύτερη ποινή.

Από τον Ολυμπιακό μέχρι και χθες λεγόταν πως αν υπήρχε τιμωρία της έδρας έστω και για μια αγωνιστική θα επρόκειτο για σκάνδαλο.

Η ουσία είναι πως, τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό, η συγκεκριμένη απόφαση σφραγίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό. Φυσικά υπάρχει δυνατότητα έφεσης από τον Ολυμπιακό ή και τον ΠΑΟΚ (εντός πέντε ημερών), αλλά και από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα (εντός δώδεκα ημερών). Ήδη οι δύο ΠΑΕ έχουν λάβει στα χέρια τους το σκεπτικό της απόφασης, που κατά πάγια πρακτική της ΕΠΟ δεν ανακοινώνεται επίσημα.

Μένει να φανεί αν η βαθμολογία θα επικυρωθεί μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου την Κυριακή ή θα περιμένει η Super League την κατάληξη της υπόθεσης και σε δεύτερο βαθμό.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως ο παρατηρητής Θεμιστοκλής Βαλσάμης, που είχε παραπεμφθεί για πλημμελή καταγραφή των όσων συνέβησαν στο φύλλο αγώνα, κηρύχθηκε πειθαρχικά ελεγκτέος και διαγράφηκε από τους πίνακες των παρατηρητών.