Κυρίτσης: Χιλιάδες κτίρια και κτήματα είναι καταπατημένα, ακόμη και από την Εκκλησία

«Δεκάδες χιλιάδες κτίρια και κτήματα είναι σήμερα καταπατημένα, και από την Εκκλησία ακόμη», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης.

Ο κ.Κυρίτσης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι πολλές καταλήψεις έχουν λειτουργήσει υπέρ του κοινωνικού συνόλου, βοηθώντας μετανάστες ή αστέγους...
, χωρίς να προκαλούν προβλήματα στις γειτονιές. «Υπάρχει διαφορά από εγκαταλειμμένο χώρο σε εγκαταλειμμένο χώρο», είπε. «Χιλιάδες κτίρια είναι σήμερα καταπατημένα, και από την Εκκλησία ακόμη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κυρίτσης.

Σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ασκούνταν κριτική στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα για την εκκένωση κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη στη Θεσσαλονίκη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπεραμύνθηκε της στάσης του γραφείου Τύπου δηλώνοντας πως «όπου βρίσκουμε θέμα που έχουμε διαφωνία με τον υπουργό το επισημαίνουμε».

«Με τους λεγόμενους χώρους λατρείας θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί» πρόσθεσε πάντως, με αφορμή την εισβολή αντιεξουσιαστών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Θεσσαλονίκης.

Για τις προειδοποιήσεις της Άγκυρας ότι η συμφωνία με την ΕΕ για το προσφυγικό θα καταρρεύσει αν δεν αρθούν οι θεωρήσεις εισόδου για τους Τούρκους πολίτες δήλωσε ότι «θα ήμασταν ανόητοι αν δεν ανησυχούσαμε», διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής κινήσεις εκ μέρους της Τουρκίας που να έχουν στοιχεία προειδοποίησης. «Η κατάσταση στην Τουρκία είναι απρόβλεπτη» πρόσθεσε όμως.

Σε ό,τι αφορά τις προσφυγικές ροές δήλωσε ότι 119 πρόσφυγες ήρθαν την Τρίτη στην Ελλάδα, και την Κυριακή τέσσερις. Πρόσθεσε ότι η Πολιτεία λαμβάνει μέριμνα για την εκπαίδευση των παιδιών των μεταναστών και των προσφύγων.

«Νομικά δύσκολο το θέμα των οχτώ Τούρκων»

Σε ό,τι αφορά τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας επισήμανε πως πρόκειται για νομικά δύσκολη διαδικασία.

«Δεν θέλουμε να παίξουμε με τις ζωές των ανθρώπων, θέλουμε με την όποια απόφαση θα ληφθεί η Ελλάδα να μην έχει τρεχάματα με τα Διεθνή Δικαστήρια» εξήγησε.