Εθνική πόλο: Η... προσγειωμένη ομαδάρα της Ελλάδας! Αυτός είναι ο δρόμος ως το μετάλλιο

H Ελλάδα έχει ένα μετάλλιο σε ομαδικό σπορ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αν δεν συνυπολογίσουμε και αυτό της Εθνικής Ανσάμπλ στο Σίδνεϊ.

Το 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας η Εθνική πόλο γυναικών είχε παίξει στον τελικό κόντρα στην Ιταλία, ηττήθηκε και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο....
Ποιος μπορεί πια να αρνηθεί ότι η ομαδάρα που βρίσκεται στο Ρίο, η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών δεν οδεύει προς το μετάλλιο; Κανείς. Ακόμα κι οι πιο δύσπιστοι. Ομως, για να φτάσει ως εκεί έχει μια ολόκληρη πορεία να διανύσει κι όλοι στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κρατούν χαμηλούς τόνους.

“Είμαστε ακόμη στο μηδέν. Πάμε βήμα βήμα”, τόνισε ο δεινός εκτελεστής της Εθνικής, Αγγελος Βλαχόπουλος.

Η Ελλάδα προκρίθηκε στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων, τα οποία αρχίζουν την Τρίτη και αύριο, Κυριακή 14/8 στις 8.10 μ.μ., αντιμετωπίζει την Αυστραλία στο τελευταίο της ματς στη φάση των ομίλων. Στη διοργάνωση λαμβάνουν μέρος 12 ομάδες και έχουν χωριστεί σε δύο γκρουπ των έξι. Οι τέσσερις πρώτες του κάθε ομίλου συνεχίζουν στα προημιτελικά, όπου θα διασταυρωθούν “χιαστί”, με τις ομάδες του άλλου γκρουπ.

Οι νικητές θα παίξουν στα ημιτελικά της διοργάνωσης που θα διεξαχθούν την Πέμπτη 18 Αυγούστου και τα ματς των μεταλλίων το Σάββατο 21/8.

Για να δούμε όμως τι γίνεται στον άλλο όμιλο από τον οποίο θα προκύψει η αντίπαλος της Ελλάδας.

Το δεύτερο γκρουπ είναι σαν τον λάκκο με τα φίδια! Τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή ανάμεσα στην Κροατία, την Ιταλία και την Ισπανία που έχουν έξι βαθμούς και τέταρτο είναι το Μαυροβούνιο με τέσσερις. Αυτές οι ομάδες έχουν προκριθεί στα προημιτελικά, καθώς έχουν αποκλειστεί οι ΗΠΑ και η Γαλλία.

Στον όμιλο της Ελλάδας δεν έχει ξεκαθαρίσει η τετράδα, καθώς η αυριανή αντίπαλός μας η Αυστραλία ακόμη ελπίζει μαθηματικά.