Guardian: «Η λίγκα ερευνά την αγορά της Νότιγχαμ από Μαρινάκη»

Στην πιθανή αγορά μετοχών της Νότιγχαμ Φόρεστ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη αναφέρεται ο έγκυρος «Guardian» σε σημερινή (16/07) του ανάρτηση. 

Στο δημοσίευμα αναλύονται όλες τις πτυχές της υπόθεσης στην προσπάθεια να βρεθεί εξήγηση για τους λόγους ...
που έχει καθυστερήσει η ανακοίνωση της μεταβίβασης τν μετοχών του αγγλικού συλλόγου στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός. 

Γίνεται αναφορά στην λεγόμενη εγκληματική οργάνωση, τονίζοντας ότι εμπλέκεται το όνομά του ισχυρού άνδρα των «ερυθρόλευκων» στην υπόθεση και επίσης επισημαίνεται ότι η Νότιγχαμ είναι από τους πιο ιστορικούς συλλόγους του Νησιού. 

«Οι προσλήψεις, τον περασμένο μήνα, του Πέδρο Περέιρα, ο οποίος την περσινή σεζόν ήταν στην Φιορεντίνα, ως διευθυντή ποδοσφαίρου, και του πρώην προπονητή της Ρεν και της Ρεάλ Σοσιεδάδ, Φιλίπ Μοντανιέ, είναι μερικά σημάδια από την επίδραση που ασκεί ήδη ο Μαρινάκης, παρά το γεγονός ότι ο σύλλογος δεν επιβεβαιώνει επίσημα», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα, αφού πρώτα γίνεται μια γρήγορη αναφορά στην ιστορία της Νότιγχαμ και στην κατάσταση που επικρατεί αυτήν την περίοδο σε αυτήν. 

Στη συνέχεια αποτυπώνεται ο προβληματισμός που υπάρχει για το «φλερτ» Μαρινάκη-Νότιγχαμ: «Ωστόσο υπάρχουν πολλά επείγοντα ερωτήματα σχετικά με την πιθανή πώληση, η οποία φαίνεται πως είναι κοντά στην ολοκλήρωσή της. Στον Μαρινάκη έχει απαγορευθεί η οποιαδήποτε διοίκηση σε ο,τι αφορά το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και είναι στο επίκεντρο μιας σημαντικής ποινικής δίωξης, στην οποία κατηγορείται ότι προσπάθησε να ελέγξει το ελληνικό ποδόσφαιρο χρησιμοποιώντας εγκληματικά μέσα, όπως η δωροδοκία και ο εκβιασμός. inner

Ο Μαρινάκης ονομάζεται πρόσωπο - κλειδί σε μια έκθεση 173 σελίδων από τον εισαγγελέα Αθηνών που έγινε τον περασμένο Απρίλιο, που ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος προσπάθησε με άλλους να: ελέγχουν απόλυτα τη μοίρα του ελληνικού ποδοσφαίρου με τις μεθόδους εκβιασμού και της απάτης. Περισσότερο από ένα χρόνο μετά ο ίδιος εξακολουθεί να βαρύνεται με πέντε ποινικά αδικήματα, μεταξύ των οποίων και η ανατίναξη ενός αρτοποιείου, που ανήκει στον διαιτητή, Πέτρο Κωνσταντινέα, νυν βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος ΣΥΡΙΖΑ. Η κατηγορούσα αρχή, η οποία ακολουθεί το προηγούμενο σκάνδαλο στημένων αγώνων Koriopolis, από το οποίο ο Μαρινάκης φέρεται να έχει απαλλαγεί, λέγεται ότι θα εκδώσει σύντομα την ετυμηγορία της. Ο Μαρινάκης αρνείται οποιαδήποτε αδικοπραγία. 

Μέρος των περιοριστικών όρων που επιβλήθηκαν τον περασμένο Ιούνιο στον Μαρινάκη ήταν η καταβολή ποσού 200.000 ευρώ και απαγόρευση ενεργής παρουσίας του στον Ολυμπιακό ή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μέχρι να ολοκληρωθεί η ποινική υπόθεση
». 

Επίσης, προς το τέλος του άρθρου αναφέρεται: «Επί του παρόντος ο Μαρινάκης δεν έχει καταδικαστεί για κάποιο ποινικό αδίκημα και ενώ είναι μόνο κατηγορούμενος για πέντε σοβαρά ποινικά αδικήματα. Παρόλα αυτά, του έχει απαγορευθεί η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο. Η Λίγκα (Championship), η οποία αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Φόρεστ, μελετά με μεγάλη προσοχή τις ακριβείς διατυπώσεις για να διαπιστώσει αν ο Μαρινάκης, ο οποίος εμπίπτει σε μια κατάσταση που δεν έχει προβλεφθεί από το 2004, τελικά μπορεί να υπαχθεί σε αυτήν». 

«Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα στοιχεία αυτής της προοπτικής είναι ότι ο Χασάβι επέλεξε έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά για να είναι ο νέος ιδιοκτήτης ενός ιστορικού συλλόγου όπως η Φόρεστ – είναι ότι οι κανόνες της Λίγκας μπορούν επί της ουσίας να το επιτρέψουν. Τα τεστ για τους ιδιοκτήτες και τους διευθυντές, που καθορίζουν ποιος είναι «ικανός και κατάλληλος» για να κατέχει ποσοστό 30% ή μεγαλύτερο για να έχει στην ιδιοκτησία του έναν σύλλογο ή να είναι διευθυντής, εμποδίζει ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί για ποινικό αδίκημα ή που έχουν τιμωρηθεί με απαγόρευση ενασχόλησης με τα διοικητικά ενός αθλήματος». 

Παράλληλα, εκπρόσωπος της Φόρεστ είπε: «Ο σύλλογος δεν θα προβεί σε καμία επίσημη απάντηση σχετικά με πιθανούς ιδιώτες, που ίσως επενδύσουν στον σύλλογο. Παρόλα αυτά, ο σύλλογος διαβεβαιώνει τους οπαδούς ότι ενδεχόμενη επένδυση θα λάβει της πλήρους αποδοχής των αρμοδίων οργάνων, ώστε να εξασφαλιστεί το καλύτερο για τη Νότιγχαμ Φόρεστ».