Η ΕΠΟ υπάκουσε στις εντολές της FIFA – Αλλάζει τον Κώδικα Δεοντολογίας

Η άφιξη του Κωστάκη Κουτσοκούμνη στην Ελλάδα για τη συνάντηση με τον Γιώργο Γκιρτζίκη, σήμανε και την οπισθοχώρηση της ΕΠΟ στο ζήτημα με την εναρμόνιση του Κώδικα Δεοντολογίας.

Μετά την άρνηση της ομοσπονδίας, η FIFA αποφάσισε να αναλάβει δράση στο συγκεκριμένο ζήτημα...
, στέλνοντας τον εκπρόσωπό της στην Αθήνα, προκειμένου να λυθεί το ζήτημα.

Τελικά, στη συνάντηση του Γκιρτζίκη με τον Κουτσοκούμνη, η ελληνική πλευρά ήταν αυτή που... λύγισε, κάτι που γνωστοποίησε στους εκπροσώπους της FIFA, ο Κύπριος αξιωματούχος της FIFA, κατά την έξοδό του από τα γραφεία.

Στη συνάντηση, μεταφέρθηκε στον Γκιρτζίκη ότι σε περίπτωση που η ΕΠΟ δεν συμμορφωθεί και δεν εναρμονίσει το κώδικά δεοντολογίας εντός δέκα ημερών τότε θα εισηγηθεί τον ορισμό προσωρινής διοίκησης.

Μπροστά λοιπόν σε αυτόν τον κίνδυνο, ο Γκιρτζίκης δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες και μέσα στις επόμενες ημέρες ο Κώδικας Δεοντολογίας θα εναρμονιστεί με τις σχετικές διατάξεις της FIFA. Αυτό σημαίνει ότι θα ακολουθήσει η καθαίρεση των στελεχών της ΕΠΟ που κατηγορούνται στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης».

«Είμαστε πλέον στο σωστό δρόμο. Πήρα επαρκείς διαβεβαιώσεις οι οποίες και απαιτούνταν, ότι οι αλλαγές θα γίνουν μέχρι την τελική ημερομηνία που έχουμε δώσει. Η εναρμόνιση θα γίνει μέχρι την επόμενη εβδομάδα», ανέρεφε ο Κουτσοκούμνης κατά την έξοδό του και παρά τις αντιδράσεις του Γκιρτζίκη, πως η διάταξη δύσκολα θα περάσει από το ΔΣ