Τζιχαντιστές πανηγυρίζουν και απειλούν: Μετά τη Νίκαια, έρχεται το Βερολίνο

Υποστηρικτές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) πανηγυρίζουν σε αναρτήσεις τους σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης για την πολύνεκρη επίθεση στη Νίκαια.

Παρότι δεν υπάρχει επίσημη ανάληψη ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος, οι τζιχαντιστές ανήρτησαν εικόνες που απεικονίζουν το Βερολίνο....
, απειλώντας για νέες επιθέσεις.
«Σε λίγο το Βερολίνο», αναφέρει μία από τις αναρτήσεις, ενώ σε δεύτερη αναγράφεται: «Μα τον Αλλάχ εσείς και οι 70 χώρες της συμμαχίας που μάχεστε κατά του Ισλαμικού Κράτους δε θα ζήσετε ποτέ σε ειρήνη μετά το σημερινό».

Μια άλλη χαρακτηριστική ανάρτηση στο Twitter αναφέρει ότι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στη Νίκαια ήταν «γάλλοι σταυροφόροι κι αμαρτωλοί άπιστοι. Ο θεός είναι μεγάλος»

Στην πόλη της Νίκαιας, στην κεντρικότερη λεωφόρο την Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί για να δουν την εκτόξευση πυροτεχνημάτων το βράδυ της εθνικής εορτής της Γαλλίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 75 άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον 100 άλλοι