Αλήθειες και ψέματα για τις τηλεοπτικές άδειες

Η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και της αναμόρφωσης του μιντιακού τοπίου, αποδεικνύει ότι αφενός το νταβατζιλίκι ζει και βασιλεύει και αφετέρου ότι η ανοησία της κυβέρνησης είναι αήττητη.
Η επιστολή της Κομισιόν, 29 σελίδων μάλιστα, δείχνει...
επίσης ότι στην Ελλάδα η διαπλοκή είναι τόσο πολυπλόκαμη που δεν μπορεί να ηττηθεί από διάφορους αυτόκλητους τιμωρούς τύπου Νίκου Παππά που το μόνο που κάνουν είναι να προσβάλλουν την πατρίδα μας και να αφήνουν υπόνοιες ότι η… αριστερή κυβέρνηση είναι πιο βρόμικη από κάθε τι άλλο.
Τα ερωτήματα που θα κάνουμε για εμάς έχουν απάντηση, και για πολλούς από εσάς καθώς γνωρίζετε ότι γίνονται σημεία και τέρατα με αιχμή του δόρατος τον πιο άθλιο και διαπλεκόμενο κλάδο, αυτό των μέσων ενημέρωσης όπου τίποτε δεν είναι υγιές.
Ερώτημα πρώτο: Η επιστολή αυτή ήταν γνωστή στην κυβέρνηση εδώ και αρκετό καιρό. Πριν μερικές ημέρες τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης διέρρευσαν την είδηση ότι η Κομισιόν δεν βάζει εμπόδια στον διαγωνισμό και κάνει αποδεκτό το νομοσχέδιο Παππά – Σπίρτζη. Επομένως, κάποιοι έστησαν βρόμικο παιχνίδι για να συνεχιστεί ο διαγωνισμός, να εκτεθούν όσοι θα μπουν στο παιχνίδι των αδειών και να γίνει πραγματικός πόλεμος. Ποιοι έστησαν αυτή τη λαθροχειρία και γιατί;
Ερώτημα δεύτερο: Ποιος ευνοείται από την εξέλιξη αυτή; Το πιο πιθανό είναι να υποχωρήσει η κυβέρνηση και να προχωρήσει σε αλλαγές στον διαγωνισμό. Αντί για 4 άδειες να αυξηθεί, να γίνουν 8 ή 9. Μήπως ο Παππάς γνώριζε ότι η Κομισιόν δεν θα δεχθεί ποτέ το σχέδιό του και με τον τρόπο αυτό θα οπισθοχωρήσει, θα δώσει περισσότερες άδειες, επομένως θα έχει του χεριού του και περισσότερους νταβατζήδες ή, όπως λέει και η πιάτσα, κάποιοι θα βάλουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη προς όφελος συγκεκριμένων κυβερνητικών μανδαρίνων; Μ’ ένα σμπάρο δύο τρυγόνια δηλαδή. Και ο Παππάς δεν θα δείξει ότι υποχωρεί και θα βολευτούν κι άλλοι νταβατζήδες που ορέγονται ένα καναλάκι για να κάνουν παιχνίδι.
Ερώτημα τρίτο: Δεν πίστευε η κυβέρνηση ότι θα δημιουργηθεί στις Βρυξέλλες λόμπι των παλαιών καναλαρχών που θα πιέσουν για να μην προχωρήσει ο διαγωνισμός όπως θέλει το σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου; Το παράδειγμα του «βασικού μετόχου» δεν το γνώριζαν; Ή μήπως το γνώριζαν και περίμεναν όλη αυτή την εξέλιξη, κάτι που επιβεβαιώνει το ερώτημα δύο; Όμως, η στάση της Κομισιόν δείχνει ότι υπάρχουν «κουκουλοφόροι» που καρφώνουν τα πάντα στις Βρυξέλλες για δικό τους όφελος. Σιγά μην κάθονταν με δεμένα χέρια ο Μπόμπολας, ο Ψυχάρης, ο Αλαφούζος και οι λοιποί καναλάρχες. Τώρα απλά θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι ως ίσοι προς ίσο και θα βάλουν τους όρους τους.
Ερώτημα τέταρτο: Αυτή τη ρημαδοχώρα ποιος θα την σώσει; Πώς να εμπιστευτεί ξανά κάποιος την κυβέρνηση ή τα μέσα ενημέρωσης; Ο Παππάς και η παρέα του έχουν μοιράσει το παιχνίδι και μάλιστα με όρους εντελώς αδιαφανείς. Μαρινάκης, Καλογρίτσας, Σαββίδης, Βρυώνης και ποιος ξέρει ποιοι άλλοι «εκλεκτοί» επιχειρηματίες δείχνουν ότι θέλουν να αποκτήσουν άδεια. Άραγε σε μια χρεοκοπημένη τηλεοπτική αγορά γιατί όλοι αυτοί να θέλουν να μπουν; Τι έχουν να μοιράσουν; Τη διαφημιστική πίτα που έχει μειωθεί 80% και 90%; Όχι, βέβαια. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι τα κανάλια παίζουν το ρόλο του πολιορκητικού κριού της εξουσίας. Είναι αυτή η σχέση διαπλοκής για να γίνονται όλες οι υπόλοιπες δουλειές. Η… αριστερή κυβέρνηση με το ηθικό πλεονέκτημα δεν τα ξέρει όλα αυτά; Ασφαλώς, αλλά με τον τρόπο της στήνει το «μαγαζί» της ώστε να μπορεί να ελέγχει τα πάντα. Ασχέτως αν συνδιαλέγεται με κλεφτοκοτάδες και λοιπούς υπόδικους.
Ερώτημα πέμπτο: Το πιο σκοτεινό πρόσωπο της κυβέρνησης είναι ο Νίκος Παππάς. Φαίνεται ότι δεν έχει διαβάσει πολιτική ιστορία για να δει το τέλος που έχουν όσοι κινούνται στο σκοτάδι, κάνουν τις υπόγειες συμφωνίες, συνομιλούν με νταβατζήδες ασταμάτητα αλλά στο προσκήνιο κάνουν ότι τους πολεμούν. Ειδικά για τον κ. Παππά μπορούμε να του πούμε και ημερομηνίες κατά τις οποίες είχε μυστικά ραντεβού με μεγαλοκαναλάρχες που δήθεν εχθρεύεται. Και οι τοίχοι μιλούν και οι γάτες Ιμαλαΐων μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν από σκύλους με μεγάλα αυτιά και μάτια. Δεν θα μας κοροϊδέψει ούτε ο Παππάς ούτε η παρέα του που τον προσκυνά στη Γραμματεία Τύπου. Αυτό που ρωτάμε λοιπόν είναι: Ο Τσίπρας ξέρει για τις μυστικές συναντήσεις που κάνει και τις συμφωνίες που κλείνει; Κι αν όχι τότε ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα;
Το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και του βρόμικου, νταβατζίδικου βόθρου της λεγόμενης τέταρτης εξουσίας είναι «κινούμενη βόμβα». Η κυβέρνηση νομίζει ότι ξέρει να παίζει με τους όρους των διαπλεκόμενων επιχειρηματιών, όμως, θα βρεθεί προς εκπλήξεως. Όποιος τη νύχτα περπατεί… που λέει και ο λαός. Γρήγορα θα το διαπιστώσει και τότε δεν τους σώζει τίποτε. Άλλωστε, ο Κορυδαλλός και η πτέρυγα VIP έχει πολλά άδεια κελιά.