Τρόμος σε όλη την Ευρώπη - 400 τζιχαντιστές είναι έτοιμοι να χτυπήσουν τις ευρωπαϊκές πόλεις

Φρίκη και φόβο προκαλούν οι αποκαλύψεις λίγες ώρες μετά το μακελειό στις Βρυξέλλες, όπου τζιχαντιστές έσπειραν τον θάνατο και τον πανικό στην πρωτεύουσα της Ευρώπης, στα μέρη όπου παίρνονται οι αποφάσεις για τις ζώες εκατομμυρίων ευρωπαίων πολιτών.

Τουλάχιστον 400 είναι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί για τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη. Πρόκειται για ένα δίκτυο, ευέλικτων και ημιαυτόνομων ομάδων -όπως αυτές που “χτύπησαν” τις Βρυξέλλες....
στις 22 Μαρτίου και το Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου 2015- με εντολές να επιλέξουν το χρόνο, το μέρος και τη μέθοδο για τη μέγιστη καταστροφή!

Οι μαχητές εκπαιδεύονται σε “στρατόπεδα” των τζιχαντιστών σε Συρία, Ιράκ και ίσως σε χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ, με σκοπό να επιτεθούν στη Δύση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματούχων που επικαλείται το Associated Press, περίπου 400-600 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν εκπαιδευτεί για τέτοιου είδους επιθέσεις, ενώ περίπου 5.000 Ευρωπαίοι έχουν πάει στη Συρία για να ενταχθούν στο ISIS.

Ευρωπαίος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας τονίζει πως οι μαχητές εκπαιδεύονται σε στρατηγικές μάχης, εκρηκτικά και τεχνικές παρακολούθησης. “Η διαφορά είναι ότι το 2014, κάποιοι από τους μαχητές του ISIS είχαν μερικές εβδομάδες να εκπαιδευτούν. Τώρα, έχει αλλάξει η στρατηγική, καθώς έχουν συσταθεί ειδικές δυνάμεις.

Η εκπαίδευση διαρκεί περισσότερο και πλέον ο στόχος δεν είναι να σκοτώσεις όσους περισσότερους μπορείς, αλλά να κάνεις όσο το δυνατόν περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις, ώστε ο εχθρός να αναγκαστεί να ξοδέψει περισσότερα χρήματα ή ανθρώπινο δυναμικό. Ο στόχος επικεντρώνεται πλέον στο ρυθμό των τρομοκρατικών επιχειρήσεων”.

Και συνεχίζει: “Παρόμοιες μεθόδους ακολουθούσε και η Αλ Κάιντα, αλλά το Ισλαμικό Κράτος το έχει πάει σε άλλο επίπεδο. Οι μαχητές εκπαιδεύονται για να υλοποιούν οι ίδιοι τις επιχειρήσεις και δεν είναι απαραίτητο να ακολουθούν συγκεκριμένες εντολές από το “στρατόπεδο” στη Ράκκα ή κάπου αλλού”.

Από την πλευρά του, ο Μάγκνους Ρανστορπ, αναλυτής της σουηδικής ασφάλειας, υποστηρίζει πως η διπλή τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες δεν ήταν “απάντηση” στη σύλληψη του Αμπντεσλάμ την περασμένη Παρασκευή. “Ίσως μετά τη σύλληψη να αποφάσισαν να επισπεύσουν το “χτύπημα”...”, εξηγεί.