Αποκάλυψη ΒΟΜΒΑ από FT! Συγκλονίζει το Πανελλήνιο....

"Έσκασε" σήμερα μία συνταρακτική είδηση για τη χώρα μας! Στην προσπάθεια τους να βρουν ένα σχέδιο προκειμένου να σταματήσει η ροή των προσφύγων, οι Ευρωπαίοι ηγέτες εξετάζουν την περίπτωση δημιουργίας τείχους στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια, το οποίο θα εμποδίζει την διέλευση ανθρώπων, εγκλωβίζοντας τους δεκάδες χιλιάδες στην Ελλάδα....


Μάλιστα η Κομισιόν και το Βερολίνο δηλώνουν έτοιμοι να στηρίξουν την εν λόγω πρόταση βοηθώντας τα Σκόπια, τα οποία δεν ανήκουν καν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα θα φέρουν έτσι σε δυσχερή θέση την Ελλάδα, η οποία είναι οικονομικά ανήμπορη να ανταπεξέλθει στις μεταναστευτικές ροές.

Το σχέδιο "απομόνωσης" της Ελλάδας έρχεται ύστερα από φόβους της ΕΕ για αδυναμίας συμφωνίας με τη Τουρκία, η οποία δε μπλοκάρει (ως ώφειλε) τις ροές. Μάλιστα η ΕΕ ενέκρινε ποσό 3 εκατομμυρίων δολαρίων για την Τουρκία, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Πρέσβεις της ΕΕ συζήτησαν το εν λόγω πλάνο την Τετάρτη, ύστερα από αποστολή επιστολής από τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας, Miroslav Cerar. Στην επιστολή καλεί για λήψη άμεσης βοήθειας στα Σκόπια, "ώστε να αποφευχθεί συγκεκριμένοι παράνομοι μετανάστες να περάσουν τα ελληνοσκοπιανά σύνορα".

"Όλες οι χώρες της ΕΕ πρέπει να προσφέρουν τη μέγιστη βοήθεια στις αρχές των Σκοπίων προκειμένου να ελέγξουν τα συγκεκριμένα σύνορα με απόσπαση αστυνομικών, παροχή εξοπλισμού και άλλα κατάλληλα μέσα", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ομάδα αστυνομικών απεστάλη στην περιοχή από την Κομισιόν αυτή την εβδομάδα, ώστε να εκτιμήσει τι προσωπικό και εξοπλισμό θα χρειαστούν τα Σκόπια, ώστε να ενισχυθεί ο έλεγχος στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων.

Μάλιστα σχετικά με το θέματος ανέγερσης τείχους, ο Mujtaba Rahman, ο οποίος είναι αναλυτής στο Eurasia Group, ανέφερε χαρακτηριστικά: "Η πίεση είναι να χτιστεί τοίχος, ώστε να μείνουν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα, αφού οι άλλες πολιτικές της ΕΕ αποτυγχάνουν. Με αυτή την κίνηση οι Ευρωπαίοι ουσιαστικά οδηγούν την Ελλάδα εκτός της Σένγκεν".

Όλα τα δεδομένα φανερώνουν πως το σχέδιο της Σλοβενίας θα έχει τη στήριξη της Γερμανικής κυβέρνησης, ενώ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, εξετάζει την ιδέα.

Η δεδομένη απομάκρυνση της Ελλάδας από την ζώνη ελεύθερης μετακίνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, "έπεσε στο τραπέζι" το προηγούμενο έτος, αφού η Ελλάδα δεν κατάφερε να βρει λύση και να αντιμετωπίσει ουσιαστικά την άφιξη 850.000 προσφύγων.

Ο τρόπος διαχείρισης των ροών από τη χώρα μας, εκνεύρισε το Βερολίνο, αν και η Ελλάδα επαναλαμβάνει συνέχεια τα τελευταία χρόνια πως αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις συνεχώς αυξανόμενες ροές.

Η κίνηση αυτή αναμένεται να αυξήσει τις πιέσεις στην Ελλάδα, ενώ μάλλον θα δημιουργήσει ολοένα και περισσότερα νομικά προβλήματα. Σημειώνεται επίσης πως το 2011, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προειδοποίησε πως το ελληνικό σύστημα ήταν υποβιβασμένο. Έτσι, απαγορεύτηκε στις χώρες της ΕΕ, η μεταφορά των προσφύγων πίσω στην Ελλάδα, αν ήταν η πρώτη χώρα υποδοχής τους, όπως όριζαν οι κανόνες της ΕΕ.