Προς την Επιτροπή Σοφών του Υπουργείου Υγρασίας (sorry: Εργασίας ήθελα να πω… άτιμε Ζήκο)

0
Βασίλης Δημ. Χασιώτης

Πληροφορούμαστε εδώ στα καφενεία και τις καφετέριες των χωριών και πόλεων, ότι, λέει, μια «Επιτροπή Σοφών» στο υπουργείο Εργασίας μελετά, λέει, και θα προτείνει, λέει, «μέτρα».

Δεν ξέρω πόθεν ο τίτλος του «σοφού» που το κάθε μέλος της επιτροπής αυτής φέρει.

Ας είναι όμως.

Μιας και οι τίτλοι διανέμονται κατά το δοκούν, δηλώνω λοιπόν κι εγώ «σοφός», και με τούτη την ιδιότητα, απευθύνομαι ως ίσος «εν τη σοφία» προς ίσους.

Λοιπόν, αγαπητοί «συνάδελφοι», σας συνιστώ να μελετήσετε με πολύ προσοχή τα ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ κείμενα του υπουργού που σύστησε την επιτροπή σας, κατά την τελευταία πενταετία.

Εκεί θα δείτε γιατί οι περικοπές των.......
συντάξεων ήταν αντισυνταγματικές κάτι που επιβεβαίωσε πολύ πρόσφατα και το ΣτΕ.

Αγαπητοί «συνάδελφοι» μη ξεχνάτε ότι βρίσκεστε εκεί για να υπηρετείτε την ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ εντός της οποίας πρέπει να κινούνται και οι εισηγήσεις σας, αποκρούοντας ταυτόχρονα κάθε άλλη ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΞΙΩΣΗ οποθενδήποτε και αν προέρχεται.

Δεν είναι αρμοδιότητά σας να πείτε στη κυβέρνηση ποιους πρέπει να γδάρει για τη διάσωση του ασφαλιστικού συστήματος.

Αρκεί να πείτε, πόσα χρειάζονται για να διασωθεί.

Αν όμως θέλετε σώνει και καλά κάτι να επισημάνετε, υποδείξετε τα δεκάδες δεκάδων μαύρα εισοδήματα και μαύρες περιουσίες και προτείνετε τη σύλληψή τους.

Θα είναι μια ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΟΦΗ εισήγηση.

Και προς Θεού!

Μη μπλέξετε τη σοφία με τη κοινοτοπία, ας πούμε, του τύπου : πάρτετα από εκεί πάντα τα έπαιρναν όλες οι κυβερνήσεις : από τα συνήθη υποζύγια!

Τέτοιες σοφίες μπορούμε να τις βρούμε και να τις αγοράσουμε με το κιλό στα άπειρα πανέρια εκεί όπου πωλείται σε τιμή ευκαιρίας η κάθε είδους δήθεν επιστημοσύνη που δεν είναι παρά απλή ανοησία.

Και κάτι τελευταίο : μην είστε ανυποψίαστοι. Ξέρετε, συχνά στο παρελθόν, έχουν χρησιμοποιηθεί «Επιτροπές σοφών», που, όχι αναγκαίως με τη συνειδητή σύμπραξή τους, απλά λειτούργησαν ως άλλοθι για να αποσείσουν κυβερνήσεις από πάνω τους «δύσκολες» αποφάσεις, κυρίως εκεί όπου οι ίδιες έχουν δεσμευτεί για εντελώς άλλες πολιτικές, από αυτές που πρέπει ή εκβιάζονται να πάρουν.

Κάτι ανάλογο δηλαδή, με το «στρίβειν δια του αρραβώνος», και εν προκειμένω, «Στρίβειν δια των Σοφών»…

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)