EURO 2016: Στους τελικούς της Γαλλίας, Αλβανία και Ρουμανία

«Έγραψε ιστορία» η Αλβανία, που εξασφάλισε την πρόκρισή της στην τελική φάση του EURO 2016 στη Γαλλία, για πρώτη φορά σε τέτοιο επίπεδο διοργάνωσης. Στους τελικούς και η Ρουμανία.
Οι Αλβανοί πανηγυρίζουν την πρόκριση της εθνικής ομάδας τους στην καταληκτική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην ιστορία τους, μετά το 3-0 επί της αδιάφορης Αρμενίας. Οι γηπεδούχοι είχαν «καθαρίσει»...
το ματς στα πρώτα 25 λεπτά της συνάντησης. Το σκορ στο διάστημα αυτό ήταν ήδη 2-0 (9’ αυτογκόλ του Χοβανισιάν και 23’ ο Τσιμσίτι), ενώ στο 76’ ο Σαντίκου έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη-πρόκριση της ομάδας του.
Μετά το αποτέλεσμα αυτό η Δανία έμεινε στην 3η θέση κα θα μπει στη διαδικασία των μπαράζ για να διεκδικήσει μια θέση στην τελική φάση του Euro 2016.

Στο άλλο ματς του ομίλου που ήταν αδιάφορο, η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος νίκησε εκτός έδρας τη Σερβία με 2-1. Για τον Πορτογάλο ήταν η 7η νίκη στα 7 επίσημα ματς των προκριματικών που κάθεται στον πάγκο των Ιβήρων.
Το εισιτήριο για τους τελικούς της Γαλλίας από τον όμιλο της Ελλάδας (6ο) εξασφάλισε και η Ρουμανία, μετά το άνετο 3-0 επί των Νήσων Φερόε, ενώ την πρώτη θέση του γκρουπ πήρε η Βόρεια Ιρλανδία μετά το εκτός έδρας 1-1 με την Φινλανδία.
Δύο γκολ για τους Ρουμάνους σημείωσε ο Μπουντέσκου, στο 4ο και 45ο λεπτό. Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μαξίμ στο 83ο λεπτό.

Η Βόρεια Ιρλανδία προηγήθηκε στο 31’ με τον Κάθκαρτ, αλλά στο 87΄ ο Αραγιούρι ισοφάρισε.