Η πόλη του μέλλοντος θα επισκευάζεται από drones!

0
Μπορεί η ιδέα να επισκευάζονται οι λακκούβες στους δρόμους ή οι σπασμένες σωλήνες ύδρευσης αλλά και διάφορα άλλα προβλήματα που προκύπτουν στην καθημερινότητα και άπτονται της διακαιοδοσίας του Δημοσίου από drones να φαντάζει απίθανη και βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φανατασίας, ωστόσο επιστήμονες εργάζονται προς τα εκεί....

Η Daily Mail αναφέρει πως μια ομάδα επιστημόνων σχεδιάζει τον τρόπο που θα μπορεί μια πόλη στο μέλλον να επισκευάζεται μόνη της, χωρίς την παρουσία ανθρώπων. Πιο αναλυτικά οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Leeds εργάζονται για την ανάπτυξη τέτοιου είδους μικρών ρομπότ, τα οποία και θα χρησιμοποιηθούν για να διορθώνουν προβλήματα σε φώτα του δρόμου, λακκούβες και σωλήνες.

Ο καθηγητής του πανεπιστημίου Phil Purnell, ο οποίος ηγείται του συγκεκριμένου project, τόνισε πως στόχος του είναι να γίνει το Leeds η πρώτη πόλη στον κόσμο που θα έχει τη μηδενική αναστάτωση από έργα που πραγματοποιούνται στους δρόμους από συνεργεία επιδιόρθωσης. “Είμαστε πολύ πρόθυμοι να εξερευνήσουμε νέες καινοτομίες και να χρησιμοποιήσουμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να βελτιώσουμε την λειτουργία της πόλης”, επισημαίνει.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)