Είναι παράλογο να είσαι και φιλόζωος και ρατσιστής!

Απάντηση στο ερώτημα «φιλόζωος και ρατσιστής γίνεται;» δίνει η επιστολή, που θα διαβάσετε παρακάτω και την έστειλε ανώνυμα ένας αναγνώστης ζητώντας να δημοσιευτεί.

Δείτε την επιστολή αναγνώστη που δημοσιεύτηκε στο zoosos.gr.

«Αγαπητέ φίλε φιλόζωε,...


Με λύπη μου διαπίστωσα μετά από συζητήσεις με συνανθρώπους μου, που είτε έχουν ζώα, είτε φροντίζουν αδέσποτα, ότι πολλοί εξ αυτών ψηφίσαν το  κόμμα της Χρυσής Αυγής, ένα κόμμα, που όπως  όλοι ξέρουμε μεταξύ άλλων πρεσβεύει τον ρατσισμό απέναντι στους μετανάστες.

Γι’ αυτό και αναρωτήθηκα, πως είναι δυνατόν ένας  άνθρωπος ενεργός, που έχει αφιερώσει τη  ζωή του στο να βοηθά και να υπερασπίζεται ανυπεράσπιστα πλάσματα, πολλές φορές με τον κίνδυνο να  χαρακτηριστεί γραφικός και τρελός, να επικροτεί ένα κόμμα που καταφέρεται με κάθε τρόπο και μάλιστα τόσο βίαιο ενάντια στους μετανάστες.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι τεράστιο και δυστυχώς  δυσεπίλυτο, αλλά είναι δυνατόν να  επικροτούμε ως φιλόζωοι πράξεις βίας  ενάντια σε οποιονδήποτε ταλαίπωρο αυτού του πλανήτη;

Ξέρω όμως τι θα μου  απαντήσεις! Θα μου πεις ότι δεν είναι ταλαίπωροι, μας  παίρνουν τις δουλειές, διαπράττουν ειδεχθή εγκλήματα εναντίον Ελλήνων κ.τ.λ.

Θεωρώ, ότι οι  μετανάστες δεν παίρνουν τις δουλείες των  Ελλήνων. Παίρνουν δουλειές που κανένας Έλληνας δεν θέλει να κάνει. Για τα εγκλήματα, που κάνουν, οφείλουμε να σκεφτούμε πως όταν κάποιος φτάσει στην εξαθλίωση είναι λογικό, να κλέψει για να σωθεί από την πείνα.

Υπάρχει βέβαια και το ζήτημα της αποκτήνωσης και εσύ ειδικά ενεργέ φιλόζωε το έχεις  ζήσει αυτό περιθάλποντας επιθετικά σκυλιά, που τα αφεντικά τους χρησιμοποιούσαν πάνω τους διαρκώς βία.

Έτσι αν και εσύ πήγες για να τους προσφέρεις φαγητό και νερό εκείνα σου όρμησαν, σε δάγκωσαν, σου επιτέθηκαν.

Πώς λοιπόν ζητάς από αυτούς τους  ανθρώπους να παραμείνουν λογικοί όταν το κράτος και οι πολίτες του τους αντιμετωπίζουν σαν σκουπίδια. Όταν χάνουν την αξιοπρέπεια τους και μαζί με αυτήν και την λογική.

Οι φιλόζωοι που έκπληκτοι με άκουσαν να τους υπερασπίζομαι με ρώτησαν, γιατί το κάνω, αφού είναι στην κουλτούρα τους  να τρώνε σκύλους!

Η απάντηση και εδώ είναι απλή και έρχεται πρώτα ως  ερώτηση! Πως είναι δυνατόν να υπερασπίζομαι εσένα, που είσαι φιλόζωος, ενώ τρως κρέας αρνιού, χοιρινού και αγελάδας;

Και εξηγώ τι εννοώ. Όταν είσαι φιλόζωος οφείλεις να υπερασπίζεσαι αυτό που λες ή κάνεις.

Όταν τρως π.χ. βοδινό κρέας στην Ινδία διαπράττεις βλασφημία, γιατί αυτό το ζώο εκεί είναι ιερό. Αρκετοί Ινδοί έχουν στο σπίτι τους ως κατοικίδια κουνέλια, ή μικρά κατσικάκια, τα οποία εσύ επειδή έτσι έχεις μάθει φυσικά και δεν θα είχες πρόβλημα να τα φας.

Όμως για εκείνους είναι μέλη της οικογένειας τους, όπως ακριβώς είναι για εσένα ο σκύλος και η γάτα σου!

Έτσι λοιπόν δεν υπερασπίζομαι καμία από τις δύο ομάδες, απλά λέω ότι εφόσον είναι στην κουλτούρα τους όπως και στην δικιά σου να τρέφεσαι  με κρέας δεν έχει σημασία το κρέας που τρως από πού προέρχεται!

Σε ευχαριστώ που διάβασες αυτό το κείμενο και την επόμενη  φορά που θα υπερασπιστείς κάποιο ζώο θέλω απλά να σκεφτείς σε ενδιαφέρει αν είναι  άσπρο, μαύρο ή καφέ ή μόνο ότι εκείνη τη  στιγμή έχει πρόβλημα και πρέπει να το σώσεις;

 Έτσι και οι άνθρωποι δεν έχουν  χρώμα ή θρησκεία αλλά ανάγκες τις οποίες ίσως μπορείς να βοηθήσεις να καλύψουν για να επιβιώσουν. Ενδεχομένως μπορεί και να μην είσαι σε θέση να τους βοηθήσεις όμως σίγουρα δεν επιτρέπεται να στρέφεσαι  εναντίον τους.

Με εκτίμηση, Χ.».