Γιατί ρε Ελληνα το πετάς

0
Γιάννης Λαζάρου 

Είναι γεγονός πως η αποκαλούμενη κρίση έφερε κατακλυσμιαίες αλλαγές στην καθημερινότητα των Ελλήνων. Διαλύθηκαν οικογένειες, χάλασαν φιλίες, μεγάλωσαν οι έχθρες, μέχρι και χιλιάδες συνάνθρωποί μας μη αντέχοντας το βάρος αυτοκτόνησαν. Εν ολίγοις ξεγυμνώθηκαν άπαντες απέναντι στο πρόβλημα που απέδειξε πως όλα ήταν βασισμένα στο χρήμα...

Όμως όλα αυτά αφορούν ανθρώπους και όχι τα ζώα. Σίγουρα ένα κατοικίδιο δεν ζήτησε πιο πολλά από τον άνθρωπο για να μην μπορεί να το συντηρήσει τούτες τις μέρες που οπωσδήποτε αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Είναι η φύση του και στα λίγα που θα πάρει να δίνει περισσότερη αγάπη και συντροφικότητα, από την οποία όλοι έχουν ανάγκη αυτούς τους καιρούς.

Στις μέρες αυξήθηκε η ενδοοικογενειακή βία, η κακομεταχείριση απέναντι στα παιδιά, ακόμη και η κατάθλιψη πολλών συμπολιτών μας. Δεν θα έμεναν ανέγγιχτες οι σχέσεις ανθρώπου και ζώου. Με το να πετάξεις έναν σκύλο, μια γάτα ακόμη και ένα καναρίνι που σου χάρισε τόσα πολλά σίγουρα δεν διορθώνεις τίποτε και ούτε κερδίζεις κάτι. Αντίθετα είναι σίγουρο πως κάποιες δύσκολες στιγμές θα αναπολήσεις την άδολη αγάπη που σου έδινε.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC σήμερα στη χώρα μας υπάρχουν περισσότερα από 1 εκατομμύριο αδέσποτα σκυλιά τα οποία χαρακτηρίζει θύματα της οικονομικής κρίσης. Ειδικά τον τελευταίο χρόνο όλο και περισσότεροι πετάνε στην κυριολεξία στον δρόμο τα κατοικίδιά τους, γιατί δεν μπορούν να τα συντηρήσουν. Μάλιστα κάνει έκκληση και στις Ευρωπαϊκές φιλοζωικές οργανώσεις να βοηθήσουν γιατί οι Ελληνικές σήκωσαν τα χέρια ψηλά.

Η δυστυχία που νιώθει ξαφνικά ένα ζωντανό μη καταλαβαίνοντας τον λόγο εγκατάλειψης σίγουρα είναι τεράστια. Επειδή όμως ο άνθρωπος καταλαβαίνει, πρέπει να σκεφτεί πως ακόμη και την πείνα αντέχει το πλάσμα που έχει σύντροφο αρκεί να είναι κοντά του.

Οι Έλληνες καλούνται για μια ακόμη φορά να δείξουν πως ο δικός τους πολιτισμός δεν είναι ανθρωποκεντρικός απέναντι στα ζώα, γιατί είναι γνωστά πολλά που συνέβαιναν στα αδέσποτα τα οποία μάζευαν και έστελναν στο εξωτερικό "φιλοζωικές" και άλλες οργανώσεις.

stontoixo.com

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)