Επιτυχές το πείραμα της 6ωρης εργασίας στη Σουηδία

Σημαντική επιτυχία σημειώνει το πείραμα της εξάωρης καθημερινής εργασίας στη Σουηδία, προκειμένου οι εργαζόμενοι να έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο για τις οικογένειές τους και για τα χόμπι τους και να αποδίδουν καλύτερα στη δουλειά τους, με όλο και περισσότερες εταιρείες να το υιοθετούν.

Ο επικεφαλής της Filimundus, Linus Feldt, δηλώνει πως δεν μετάνιωσαν ποτέ που ακολούθησαν την πολιτική αυτή.

“Θέλουμε να περνάμε περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μας, να αποκτάμε νέες γνώσεις και να φροντίζουμε την υγεία μας. Ήθελα να δω αν υπάρχει τρόπος όλα αυτά να συνδυαστούν”, σημείωσε.

Όπως αναφέρει, η παραγωγικότητα βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με την εποχή που δούλευαν οκτάωρο, ωστόσο οι εργαζόμενοι ήταν πιο ευχαριστημένοι και υπήρχαν λιγότερες τριβές.

“Η εντύπωση μου είναι ότι είναι τώρα πιο εύκολο να συγκεντρωθούν στη δουλειά και έχουν περισσότερη ενέργεια όταν αφήνουν το γραφείο” δήλωσε.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Lancet τον Σεπτέμβριο με δείγμα 600.000 εργαζόμενους από Αυστραλία, ΗΠΑ και Ευρώπη, έδειξε πως όσοι δούλευαν 55 ώρες την εβδομάδα είχαν 33% περισσότερες πιθανότητες εγκεφαλικού, από όσους δούλευαν 35 – 40.

Είχαν επίσης 13% περισσότερες πιθανότητες για καρδιακό νόσημα.

Με πληροφορίες από Sydney Morning Herald


nooz.gr