Σύλληψη Δαφέρμου: Μίζα 3 εκατ. είδαν οι αρχές

0
Tης Αντωνίας Ξυνού

Δικαστικών συνδρομών από Ελβετία και Αυστρίας στάθηκαν οι αιτία για τη σύλληψη του μεσάζοντα όπλων Κώστα Δαφέρμο, για "μίζα" περίπου 3 εκατ. ευρώ, αναφορικά με την προμήθεια των ρωσικών συστημάτων Kornet...


Οι απαντήσεις δικαστικών συνδρομών από Ελβετία και Αυστρίας στάθηκαν οι αιτία για τη σύλληψη του μεσάζοντα όπλων Κώστα Δαφέρμο, για "μίζα" περίπου 3 εκατ. ευρώ, αναφορικά με την προμήθεια των ρωσικών συστημάτων Kornet.

Σε βάρος του Κώστα Δαφέρμου εκδόθηκε ένταλμα συλληψης από τον ανακριτή διαθοράς Νίκο Τσιτώνη ο οποίος διερευνά την δικογραφία.

Τα ποσά αποκαλύφθηκαν αρχικά από τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή Αντ. Κάντα, κατά την απολογία του το Δεκέμβρη του 2013, ο οποίος είχε καταθέσει ότι του δόθηκε το 3% της προμήθειας ως μίζα, ποσό που το θεώρησε πολύ υψηλό.

Οι αιτήσεις δικαστικών συνδρομών προς την Ελβετία και την Αυστρία προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενά του, απαντήθηκαν προ διημέρου και άμεσα οι ανακριτές εξέδωσαν το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κ.Δαφέρμου και δυο ακόμα προσώπων από το δυναμικό της εταιρίας του. Οι κατηγορούμενοι διώκονται για δωροδοκία, δωροληψία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου (ισόβια) και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία και τις απολογίες Κάντα για την προμήθεια 98 αντιαρματικών εκτοξευτών μεγάλου βεληνεκούς νέας γενιάς τύπου ΚΟΡΝΕΤ, διακινήθηκαν 3 εκ δολάρια από τον αντιπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρίας προκειμένου ο Αντώνης Κάντας να προβεί σε υπηρεσιακές ενέργειες που ανάγονταν στα καθήκοντά του και συγκεκριμένα στην υπογραφή της επίμαχης σύμβασης.

Το συνολικό κόστος σύμβασης ανέρχεται σε 100 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με την ομολογία του Αντώνη Κάντα, φέρεται να έλαβε από τον κ. Δαφέρμο παράνομη προμήθεια ύψους 3% του συνολικού τιμήματος της σύμβασης, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 3 εκατ. δολάρια. Μετά την υπογραφή της σύμβασης καταβλήθηκε το 3% εκ του οποίου τα 700.000 ευρώ σε μετρητά στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα σε λογαριασμό του Α. Κάντα στο υποκατάστημα της τράπεζας UBS στη Ζυρίχη και σε άλλη τράπεζα της Ελβετίας.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)