Ποιες μάρκες αυτοκινήτων διαθέτουν το λογισμικό της Volkswagen που παραποιεί τους ρύπους

volkswagen4Η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε σήμερα ότι 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα ανά τον κόσμο είναι εξοπλισμένα με το λογισμικό παραποίησης των μετρήσεων των ρύπων που ανακαλύφθηκε στις ΗΠΑ, σε μία υπόθεση που αναμένεται να επιβαρύνει σημαντικά τον ετήσιο ισολογισμό της εταιρείας.

Μάλιστα το συγκεκριμένο λογισμικό είναι παρόν και σε άλλα οχήματα ντίζελ του ομίλου...
, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Volkswagen, της μητρικής εταιρείας. Σημειώνεται ότι εταιρείες του ομίλου της VW, είναι οι: Audi, Skoda, Seat και Porche.

«Περαιτέρω εσωτερικές έρευνες που διεξάγονται μέχρι σήμερα έχουν αποδείξει ότι το σχετικό λογισμικό διαχείρισης του κινητήρα έχει επίσης εγκατασταθεί σε άλλα οχήματα του Volkswagen Group με κινητήρες ντίζελ» αναφέρεται στην επίσημη ενημέρωση της εταιρείας.

Μέχρι στιγμής η ύπαρξη του λογισμικού είχε διαπιστωθεί σε 500.000 αυτοκίνητα VW και Audi που είχαν πωληθεί στις ΗΠΑ.

Η παραποίηση, με στόχο τη χειραγώγηση των αντιρυπαντικών ελέγχων, αφορά τους κινητήρες ντίζελ τύπου EA189, κατά συνέπεια, περί τα 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η παραποίηση σημειώθηκε μόνο σε αυτούς τους κινητήρες.

Η Volkswagen δίνει στην ανακοίνωσή της τη διαβεβαίωση ότι εργάζεται εντατικά για την αποκατάσταση των ανωμαλιών με τη λήψη τεχνικών μέτρων.

Μετά το σκάνδαλο που προέκυψε, η Γαλλία κρίνει απαραίτητη τη διεξαγωγή έρευνας για τις αυτοκινητοβιομηχανίες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Για να «καθησυχάσουμε» τους πολίτες φαίνεται «απαραίτητο» να διεξαχθούν έλεγχοι και στις άλλες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν στον γαλλικό ραδιοσταθμό Europe 1.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση της Νοτίου Κορέας ανακοίνωσε πως καλεί εκπροσώπους και μηχανικούς της εταιρείας σε εξηγήσεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος της VW έχει ζητήσει δημόσια συγγνώμη για την υπόθεση, τονίζοντας πως θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.