Tο μυστικό για να χάσετε τα κιλά των διακοπών

Δείτε ποιο είναι το μυστικό για να χάσετε τα κιλά των διακοπών
 
Το φετινό καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του. Ο Σεπτέμβριος είναι εκείνος ο μήνας του χρόνου, που αφήνει πίσω του την ανεμελιά των θερινών μηνών και σηματοδοτεί νέα ξεκινήματα: back to school, επιστροφή στη δουλειά, back to reality. Για πολλούς από εμάς η επιστροφή στην πραγματικότητα συνοδεύεται και από έναν μίνι πονοκέφαλο: πώς θα χάσουμε τα παραπανίσια κιλά των διακοπών.
 
Ο Σεπτέμβριος, λοιπόν, είναι μια χρυσή ευκαιρία να κάνουμε πράξη τον καλύτερό μας εαυτό, αυτόν με την υγιή και αισθητικά ζηλευτή σιλουέτα. Όπως και τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, η απώλεια κιλών δεν θέλει κόπο. Θέλει τρόπο. Για τα έξτρα κιλά των διακοπών –να σημειωθεί ότι παίρνουμε κατά μέσο όρο δύο κιλά σε περιόδους γιορτών και...... διακοπών- μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, ούτε αρκούν οι υποσχέσεις για δίαιτες εξπρές από …Δευτέρα.
 
Η λύση είναι μία και ακούει στο όνομα της ισορροπημένης διατροφής, σε συνδυασμό με τη σωματική άσκηση, που οδηγούν, τελικά, στην ιδανική σιλουέτα. Η απάντηση είναι διαχρονική και τσεκαρισμένη. Και σχετίζεται με τι άλλο; Με το ενεργειακό ισοζύγιο.
Το βάρος μας καθορίζεται από το ενεργειακό ισοζύγιο. Αν θέλουμε να χάσουμε βάρος, θα πρέπει είτε να κάψουμε περισσότερες θερμίδες με τη σωματική μας δραστηριότητα, είτε να προσλάβουμε μέσα από τη διατροφή μας λιγότερες, ή ιδανικά και τα δύο.
Συνεπώς τα έξτρα κιλά των διακοπών μπορούν να γίνουν παρελθόν –σε αντίθεση με τις αναμνήσεις των διακοπών που γίνονται τατουάζ στην καρδιά μας- με έναν και μόνο τρόπο: μια ολιγοθερμιδική δίαιτα, που δεν απαιτεί, ωστόσο, «αιματηρές» θυσίες, σε συνδυασμό με αυξημένη σωματική δραστηριότητα. Σε αυτή την προσπάθεια δεν χρειάζεται να στερηθούμε κανένα τρόφιμο, μπορούμε να απολαύσουμε και το αγαπημένο μας ρόφημα, τρόφιμο ή γλύκισμα, αρκεί φυσικά να το εντάξουμε με μέτρο! 
 
Για αρχή... περπατήστε!
Η περίοδος της θερινής ραστώνης συχνά συνοδεύεται από αύξηση βάρους γιατί διαταράσσεται το συνολικό ενεργειακό ισοζύγιο, καθώς τρώμε περισσότερο από αυτό που καίμε.
Στη λογική του «συν Αθηνά και χείρα κίνει», βασικός σύμμαχος στη μάχη μας με τη ζυγαριά είναι η σωματική δραστηριότητα. Όχι μόνο γιατί αυξάνει τις συνολικές θερμίδες που καίει ο οργανισμός στη διάρκεια της ημέρας. Αλλά κυρίως γιατί επιτρέπει μια λιγότερο αυστηρή διατροφή, με το ίδιο ή και καλύτερο αποτέλεσμα από μια στερητική δίαιτα που συνοδεύεται από μια ζωή στον καναπέ.
Για παράδειγμα, ένα 30λεπτο περπάτημα την ημέρα, σε συνδυασμό με ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο, με ποικιλία στις επιλογές, αλλά μέτρο στις ποσότητες, είναι το κλειδί για τη «μαγική» ισορροπία στο ενεργειακό μας ισοζύγιο και την τελική απώλεια βάρους.
Βάλτε λοιπόν τα κιλά των διακοπών στο συρτάρι των αναμνήσεων μαζί με τις διακοπές και καλό φθινόπωρο!