Ο 32χρονος εκατομμυριούχος που προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή

0
Παγκόσμια κατακραυγή προκάλεσε ο Martin Shkreli, ο επίδοξος μεγιστάνας και πρώην χρηματιστής, που ανέβασε την τιμή του φαρμάκου για το AIDS από από 17 δολάρια στα 750...
Ο 32χρονος πρώην χρηματιστής που είναι ιδιοκτήτης της φαρμακευτικής εταιρείας ονόματι Τuring Pharmaceutical αγόρασε τον Αύγουστο τα δικαιώματα κατασκευής και διακίνησης του φαρμάκου Daraprim πληρώνοντας 55 εκατ. δολάρια.


Το Daraprim είναι ένα από τα δημοφιλέστερα σκευάσματα που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της τοξοπλάσμωσης. Πρόκειται για μια συχνή ασθένεια που μεταδίδεται μέσω της τροφής και που προσβάλλει εύκολα ασθενείς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως αυτοί που πάσχουν από AIDS, καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες και εγκύους.
Το φάρμακο που έχει κόστος παραγωγής μόλις ένα δολάριο πωλούνταν έναντι 17. Εδώ και λίγες μέρες όμως η τιμή του εκτοξεύτηκε σε εξωφρενικά επίπεδα σημειώνοντας πρωτοφανή αύξηση κατά 5500%.

Η απόφαση του Martin Shkreli  που έγινε μόνο για κερδοσκοπικούς λόγους προκάλεσε παγκόσμια οργή και κατακραυγή με τα social media να κατακλύζονται από υβριστικά μηνύματα εναντίον του. «That’s business! (Ετσι είναι η δουλειά)» απάντησε ο νεαρός και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε κάποια άπληστη φαρμακευτική εταιρεία που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ασθενείς, απλά προσπαθούμε να παραμείνουμε στο χώρο» δήλωσε στο Bloomberg.
Η κυνική ομολογία, αλλά και το ύφος του Shkreli έφεραν ακόμη χειρότερες αντιδράσεις στα social media αλλά και την αντίδραση της Χίλαρι Κλίντον που χαρακτήρισε αποφάσεις σαν αυτή απαράδεκτες και ανακοίνωσε πως θα ετοιμάσει πλάνο με μέτρα για τον περιορισμό αυτών των πρακτικών.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)