Χανόμαστε! Βρείτε ένα σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ ως την Παρασκευή

0
Ο χρόνος τελειώνει. Τα πράγματα δεν πάνε όπως τα είχαν σχεδιάσει. Η παρένθεση ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να γίνει κύρια πρόταση και να κλείσει τους διαπλεκόμενους εντός παρενθέσεως. Ένα σκανδαλάκι χρειάζεται ως την Παρασκευή. Η Διαπλοκή το πληρώνει όσο όσο.

Την ώρα που έβλεπα το ντιμπέιτ...
, συγκεκριμένα τη στιγμή που ο Μεϊμαράκης άρχισε να διαμαρτύρεται για το ύψος και να παριστάνει ότι κονταίνει, η σκέψη μου ήταν μία:

Πόπο, για να βγάλουν τη ΝΔ ύστερα από τέτοιο ρεζιλίκι, θα πρέπει να γράψουν αύριο τουλάχιστον ότι ο Τσίπρας είναι έμπορος ναρκωτικών και τα παιδιά του βαποράκια.

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι μετά την πανωλεθρία της Δευτέρας, αφού το γκανιάν άλογο αποδείχθηκε… Τζορτζ Μπους Τζούνιορ, έπεσε μεγάλη περίσκεψη στα γραφεία της Διαπλοκής. Ε, τελικά αποφάσισαν να μην τα βάλουν με τα παιδιά του Τσίπρα αλλά με τον πνευματικό του πατέρα, τον Αλέκο Φλαμπουράρη. «Εργολάβος», σου λέει, όλο και κάποιο έργο θα έχει πάρει. Και είναι και ωραία η λέξη «εργολάβος». Και με το ζόρι να βγάζεις τα έξοδά σου, ακούει ο άλλος «εργολάβος» και νομίζει ότι είσαι ο Μπόμπολας. Τους έδωσε και ο δεξιός Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τη σύμβαση, όλα μια χαρά. Έτσι θα πιστέψει ο κόσμος ότι ο κάθε δρόμος ειναι Αττική Οδός και Εγνατία.

Βγήκαν τα διαδικτυακά παραρτήματα της διαπλοκής και πέταξαν τη λάσπη στον ανεμιστήρα, μέχρι να έρθει το βράδυ και να αναλάβει τη λασπόσουπα η τηλεοπτική ναυαρχίδα της ΝΔ, ο ΣΚΑΪ. Έλα όμως που μάλλον δεν πολυτραβάει το έργο.

Φταίει που ο Φλαμπουράρης παραιτήθηκε από το ΔΣ της εταιρείας με το που έγινε υπουργός, αλλά -το βασικότερο, που τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ δεν λένε- φταίει που ο διαγωνισμός είχε γίνει το ’14, πριν ανέβει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία (η σύμβαση υπογράφηκε το ’15, μην μπερδευόμαστε), τελοσπάντων κάτι δεν κολλάει.

Για τα επιτελεία της διαπλοκής δεν έχει σημασία αν υπάρχουν ή όχι σκάνδαλα. Θα τα εφεύρουν. Και θα τα εφεύρουν μέχρι την Παρασκευή, δεν έχουν άλλη επιλογή. Θα προσπαθήσουν να εξομοιώσουν το κόμμα που κυνηγάει τη λίστα Λαγκάρντ με αυτό που είναι στη λίστα Λαγκάρντ. Το κόμμα που καταγγέλλει τη Ζίμενς με αυτό που τα πήρε από τη Ζίμενς. Το κόμμα που δείχνει τα υποβρύχια που γέρνουν με αυτό που τα παρέλαβε.

Χρειάζεται μόνο ένα σκανδαλάκι του ΣΥΡΙΖΑ για να θολώσει τα νερά. Για να συμψηφιστεί το ένα με το άπειρο. Αλλά καλό σκανδαλάκι, όχι σαν του… Φλαμπουράρη. Ο χρόνος τελειώνει. Τα πράγματα δεν πάνε όπως τα είχαν σχεδιάσει. Η παρένθεση ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να γίνει κύρια πρόταση και να κλείσει τους διαπλεκόμενους εντός παρενθέσεως. Ένα σκανδαλάκι χρειάζεται ως την Παρασκευή. Η Διαπλοκή το πληρώνει όσο όσο.

Πηγή: Altsantiri

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)