Η Δανία λέει την αλήθεια στους πρόσφυγες... Η Ελλάδα;

0
Αδιαφόρησε η ελληνική κυβέρνηση για ιδεολογικούς λόγους περί ελεύθερης άφιξης προσφύγων και λαθρομεταναστών, αλλά δεν έπραξε το ίδιο η Δανία.

Προ 45 ημερών είχα αναφερθεί στα διαφημιστικά φυλλάδια των Τούρκων διακινητών, που μοιράζουν στους πολίτες της....
Μ. Ανατολής, προκειμένου να τους πείσουν ότι η μεταφορά τους στην Ευρώπη είναι ένα απλό τουριστικό ταξίδι.

Και αναρωτήθηκα, για ποιο λόγο δεν πράττει το ίδιο και η ελληνική κυβέρνηση, συνεργαζόμενη μάλιστα με τις χριστιανικές εκκλησίες και τους φιλελληνικούς συλλόγους της περιοχής, ώστε να εξηγηθεί επακριβώς περί τίνος πρόκειται. Αδιαφόρησε μεν, η ελληνική κυβέρνηση, για ιδεολογικούς λόγους περί ελεύθερης άφιξης των προσφύγων και λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, αλλά δεν έπραξε το ίδιο και η Δανία, παρά το ότι δέχεται έναν πολύ μικρό αριθμό Ασιατών. Η οποία Δανία, με καταχωρήσεις σε εφημερίδες του Λιβάνου επιχειρεί να αποτρέψει τις αφίξεις προσφύγων και λαθρομεταναστών.

Η διαφημιστική καμπάνια, σύμφωνα με το euronews.com, ενημερώνει πως τα επιδόματα για τους νεοαφιχθέντες έχουν μειωθεί κατά 50% και ότι οι προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος δεκτός στη Δανία έγιναν αρκετά απαιτητικές. Να σημειωθεί ότι εκατοντάδες μετανάστες έφτασαν στη Δανία από τη Γερμανία τις τελευταίες ημέρες, αλλά αρκετοί από αυτούς θέλουν να ταξιδέψουν στη Σουηδία και προσπαθούν ν’ αποφύγουν να καταγραφούν στη Δανία. Παρ’ όλα αυτά η Δανία αμύνεται και για λίγες εκατοντάδες.

Όπως ανέφερα ανωτέρω, η Δανία απαντά στην διαφημιστική καμπάνια των Τούρκων διακινητών, των οποίων τα φυλλάδια έχουν υπερμεγέθη τίτλο: «Καλώς ήρθες στην Ελλάδα»! Εκμεταλλεύθηκαν τις δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων του ΣΥΡΙΖΑ -κυρίως της κας. Χριστοδουλοπούλου- τις οποίες παραθέτουν για να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει κανείς κίνδυνος άφιξής τους στην χώρα μας.

Ιστοσελίδα της Λέσβου, δημοσίευσε ένα τέτοιο φυλλάδιο, στο εσωτερικό του οποίου υπάρχει ενημέρωση, όπως και φράσεις στα ελληνικά με εξήγηση στα αγγλικά, ώστε οι πρόσφυγες και οι λαθρομετανάστες να μπορούν να πουν δυο λέξεις αλλά και να έχουν ένα μπούσουλα πώς θα κινηθούν. Το φυλλάδιο, με τίτλο «Welcome To Greece» στο εξώφυλλο δείχνει έναν μετανάστη να έχει… αράξει σε μια παραλία και να κοιτά την ανατολή του ήλιου.

Οι ελληνικές Αρχές και Υπηρεσίες έχουν πληροφορηθεί ότι αυτό το φυλλάδιο μοιράζεται στους λαθρομετανάστες στο έδαφος της Τουρκίας με την ανοχή, εάν όχι συνεργασία -προφανώς- και των τουρκικών Αρχών.

Εχθές, είχε ανάρτηση το protothema από την ιστοσελίδα middleeasteye.net, σχετικά με διαφημίσεις των διακινητών στο Facebook. Όπως αναφέρει η ξένη ειδησεογραφική ιστοσελίδα, μία «βόλτα» στην σελίδα του Ιμπραήμ στο Facebook παραπέμπει σε προφίλ ταξιδιωτικού γραφείου, με φωτογραφίες από φέρι, βάρκες, πλοιάρια, αλλά και τιμές και εκπτώσεις για μεγάλες ομάδες ανθρώπων και παιδιά. Το κόστος του ταξιδιού αυτού κυμαίνεται, σύμφωνα με τον κατάλογο του Ιμπραήμ, από 1.500 δολάρια έκαστος μέχρι 7.600 δολάρια, ενώ για τα παιδιά είτε μπορούν να ταξιδέψουν δωρεάν αν είναι πολλά, είτε στη μισή τιμή.

Σε μία από τις εικόνες που αναρτώνται στο προφίλ του, απεικονίζεται ένα σκάφος που πλέει, ενώ μπροστά του δεσπόζει το ηλιοβασίλεμα και η λεζάντα αναφέρει: «Ο κόσμος μπορεί να διασκεδάσει στην διαδρομή για την Ιταλία».

Όπως επισημαίνει το middleeasteye.net ολοένα περισσότεροι είναι οι διακινητές που χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα για να προσελκύσουν πελάτες. Άλλωστε, η Frontex πριν ένα χρόνο είχε προειδοποιήσει πως το κύκλωμα δουλεμπόρων χρησιμοποιεί τα social media για να διαφημιστεί.

«Καλός καιρός. Ήρεμη θάλασσα. Αναχώρηση για την Ιταλία στις 23.00», γράφει σε μία ανάρτηση ο διακινητής προετοιμάζοντας τους πελάτες του. Τι συμβαίνει, όμως, όταν ένας μετανάστης δεν έχει μαζί του τα απαραίτητα έγγραφα; Ο διακινητής φροντίζει και για αυτό, καθώς συστήνει στον πελάτη του ένα δεύτερο κύκλωμα, το οποίο ετοιμάζει διαβατήρια, βίζα και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί έναντι αδράς αμοιβής.
«Δεν είναι πρόβλημα για εμάς. Πρέπει μόνο να έχεις πολλά λεφτά για ξόδεμα. Μπορώ να σου βρω βίζα και διαβατήρια σε δύο ή τρεις ημέρες. Για όλη την οικογένεια θα κοστίσει 10.000 ευρώ. Θα σου παράσχω όλα τα έγγραφα που χρειάζεσαι. Σου εγγυώμαι ότι θα είναι τέλεια», υποστηρίζει ο Ιμπραήμ σε δημοσιογράφο που τον κάλεσε υποδυόμενος τον Σύρο που θέλει να φτάσει στην Ευρώπη.

Αυτά όλα είναι γνωστά στις ελληνικές υπηρεσίες. Για να δράσουν όμως, χρειάζεται πολιτική βούληση. Αλλά, όταν μια κυβέρνηση θέλει να καταστήσει την Ελλάδα Σοβιετία, είναι προφανές ότι τέτοια βούληση δεν υπήρξε. «Welcome To Greece», επιθυμεί η κα. Χριστοδουλοπούλου.

Ο Μακεδών

voria.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)