Η Ρωσία του Πούτιν βρίσκει πάντα τον τρόπο…

Η Ρωσία δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην Συρία, όπως δεν έκανε και στην Ουκρανία. Αυτό υποστηρίζουμε στο ΠΥΓΜΗ.gr και οι εξελίξεις μας δικαιώνουν.

Οι Αμερικανοί θέλουν να έχουν οι Ρώσοι ...
το βλέμμα τους στραμμένο σε πολλά μέτωπα για να είναι πιο αντιμετωπίσιμοι, αλλά κατά τα φαινόμενα αυτό δεν ενοχλεί καθόλου την Μόσχα, η οποία ναι μεν δεν επιθυμεί την σύρραξη με το ΝΑΤΟ, μιας και οικονομικά έχει εκτοξευτεί, αλλά από τη άλλη είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να υπερασπιστεί στρατιωτικά τα όποια συμφέροντά της και το δείχνει.

Έτσι σε αντιμετώπιση των ισλαμιστών-τζιχαντιστών, που η Δύση στρατολόγησε και εκπαίδευσε, προκειμένου να υπάρχει αφορμή επέμβασης στην Μέση Ανατολή αλλά και, όπως δείχνουν οι τελευταίες εξελίξεις, κύματα μεταναστών να κατακλύσουν την Ευρώπη, δηλώνει στρατιωτικά «παρόν» στην Συρία στο πλευρό του Άσαντ, τον οποίο οι Αμερικανοί θέλουν να ανατρέψουν.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε πως τα ρωσικά αεροπλάνα με προορισμό την Συρία, μεταφέρουν τόσο στρατιωτικό εξοπλισμό, βάσει συμφωνιών με την Δαμασκό, όσο και ανθρωπιστική βοήθεια. Η Μόσχα παραδέχθηκε επιπλέον πως έχει στείλει στη Συρία «στρατιωτικούς ειδικούς».

Προσπαθώντας μάλιστα να δώσει το στίγμα της ρώσικης επέμβασης στη Συρία ο υπουργός Εξωτερικών της ομοσπονδίας, Σεργκεϊ Λαβράφ, ζήτησε με δηλώσεις του από τα αμερικανικά στρατεύματα να συνεργασθούν με τα ρώσικα στην Συρία, προκειμένου να αποφευχθούν «ατυχήματα».

Εν ολίγοις ότι η Ρωσία «δεν μασάει» ούτε «χωρατεύει».

Η τοποθέτηση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών καθιστά σαφές ότι η Ρωσία δεν παρατάει τα συμφέροντά της Συρία υποστηρίζοντας το καθεστώς Άσαντ κατά των ισλαμιστών.

Ακόμα και να κλείσει ο εναέριος χώρος προς την Συρία (ήδη η Βουλγαρία έκλιεσε τον δικό της υπακούοντας πλήρως στην Ουάσινγκτον), η «Αρκούδα» έχει κι άλλον τρόπο να στείλει στρατό στην Μέση Ανατολή…

Θυμηθείτε πως:

1. Με στόλο μέσω Στενών και Αιγαίου. Τα Στενά ελέγχονται από την Τουρκία εκ μέρους του ΝΑΤΟ αλλά και στο Αιγαίο μπορεί να προκληθεί σκόπιμη αναμπουμπούλα, έτσι ώστε να ανεβούν συμμαχικά πλοία προς τα πάνω.

2. Με στρατό οδικώς προς τα κάτω (Human Wave Attack). Αναγκαστικά μέσω Τουρκίας, η οποία στο θέμα «Συρία» έχει ταχτεί ανοιχτά στο πλευρό των ΗΠΑ.

pygmi.gr