Εγκεφαλικά (πολιτικά) προβλήματα...

γ
ράφει ο Κων/νος Σπ. Δρακάτος

Άμα βλέπεις τη φωτογραφία της κας Σίας Αναγνωστοπούλου γίνεσαι, θέλοντας και μη, ή φυσιογνωμιστής, ή... προληπτικός.

Η κα Υπουργός λοιπόν, αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων της, φρόντισε να κάνει αισθητή την παρουσία της, ως επιστήμων και πολιτικός εννοώ και το διευκρινίζω αυτό, για να μην πάει το μυαλό σας στην πεζή πραγματικότητα της κόμμωσής της, με την πρωτοβουλία της να προτείνει την προαιρετική παρακολούθηση του μαθήματος των Θρησκευτικών, από τους μαθητές.

Είναι εξαιρετική τύχη, για την χώρα μας, θα έλεγα για το έθνος μας ολόκληρο, η παρουσία τέτοιων εγκεφάλων, σε ένα τόσο κρίσιμο τομέα, όπως είναι η Παιδεία μας. Και θα το καταλάβετε αυτό αν σκεφτείτε ότι μέχρι χθες όλοι πιστεύαμε, ότι το ποιο σημαντικό, εκεί, ήταν η εύρυθμη λειτουργία των σχολίων μας, δηλαδή με δασκάλους και καθηγητές στις θέσεις τους και με σχολεία... ανοικτά. Όχι, είναι το μάθημα των Θρησκευτικών, σχεδόν, η ......
μόνη αιτία της εθνικής μας κακομοιριάς.

Λοιπόν, δεν κάνω πλάκα! Μην προσπαθήσετε να μαντέψετε τι έχει στο μυαλό της η κα Σια, πάντα σχετικά με το αντικείμενο που της ανέθεσε ο πρωθυπουργός μας, να υπηρετήσει. Την Παιδεία. Δεν έχει τίποτα και για να μην φανεί αυτό, έπιασε ένα θέμα που θα έκανε θόρυβο. Το κόλπο Ρεπούση, δηλαδή. Την θυμόσαστε την κα αυτή; Ήταν η καθηγήτρια (κι' αυτή) και βουλευτής (κι' αυτή), που είχε προσπαθήσει να απαλλάξει το έθνος μας, από το ασήκωτο βάρος μερικών ιστορικών ανακριβειών, που μας ταλάνιζαν, ως Λαό, από συστάσεως του νέου Ελληνικού κράτους και μέχρι σήμερα. Το αληθές ή όχι του ιστορικού αφηγήματος περί τον χορό του Ζαλόγγου, η του κρυφού σχολιού και άλλων.

Εγώ πάντως συμβουλεύω: αν δεν καταλαβαίνετε κάτι στην πολιτική, μην απογοητεύεστε. Αφήστε το ένστικτό σας να λειτουργήσει είτε ως φυσιογνωμιστής, είτε ως... προληπτικός. Σας βεβαιώ, ότι σε όποιο συμπέρασμα κι' αν καταλήξετε, θα είσαστε πολύ ποιο κοντά στην πραγματικότητα, όσο και αν το μέγεθος του κενού του εγκεφάλου των πολιτικών μας, προσπαθούν να κρύψουν... τρίχες της κεφαλής, ή λόγια... αέρος.

Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και απομακρυνθείτε σε απόσταση... ασφαλείας...