ΓΙΑΤΙ Η ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΑΠΟΧΗ

0


Γράφει ο Παν. Μάνδαλος


Εκλογές 2015. Όπως λέγαμε μια εκλογική αναμέτρηση ακόμα στον χρόνο η δεύτερη σε διαδοχή μετά τον Ιανουάριο. Φυσικά, πολλοί θα πουν. Υπήρχε και το δημοψήφισμα. Το δημοψήφισμα δεν αποτελεί εκλογική διαδικασία αφού εκτός των Ελληνικών Ιδιωτικών κορεσμένων από την διαπλοκή ΜΜΕ, η διαδικασία των δημοψηφισμάτων είναι διαδικασία επικύρωσης μιας απόφασης που αφορά ακριβώς τους πολίτες και όχι εκλογική διαδικασία, που σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα αφορά την εκλογή των αντιπροσώπων στην βουλή.
Τις τελευταίες λοιπόν μέρες παρατηρήθηκε το ίδιο ακριβώς φαινόμενο. Ένα ολόκληρο σύστημα, που στηρίχθηκε στην διαφθορά και στην διαδικασία της απόλυτης ατιμωρησίας των τελευταίων 45 χρόνων, έριχναν στο τραπέζι δημοσκοπήσεις που έβγαζαν.......
αποτελέσματα, διαφορετικά από την πραγματικότητα.
Το ίδιο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και στο δημοψήφισμα. Το ναι μπροστά και μάλιστα με 2,5 διαφορά στις προβλέψεις, που έγινε 62 μετά.
Όταν, όμως τα ΜΜΕ αντί για μέσον πληροφόρησης γίνεται μέσον μονοκομματικής προπαγάνδας, τότε τα πράγματα περιπλέκονται. Όταν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων γίνονται μέσον διαπλοκής και φυσικά νόθευσης αποτελεσμάτων που έχουν πρόσβαση στην μέση αποτελεσματικότητα του τελικού αποτελέσματος μέσω της διαστρέβλωσης της αλήθειας στην κοινή γνώμη, τότε πραγματικά η Δημοκρατία κινδυνεύει. Η παραπληροφόρηση στην θέση της πληροφόρησης, έγινε επάγγελμα, για πολλούς επιτήδειους που στο όνομα της δημοσιογραφίας….έγιναν τα υποδουλομένα παπαγαλάκια της δικτατορίας των ολιγαρχιών. Οι δημοσιογράφοι, που έπρεπε να είναι οι υποστηρικτές της δημοκρατίας, έγιναν οι παραποιητές της ίδιας της έννοιας της Δημοκρατίας ..που την μετέφρασαν σε ολιγαρχιμονοκρατία και ψευδοπληροφόρηση.
Το αποτέλεσμα ο χλευασμός του κόσμου, με την έκβαση του πραγματικού αποτελέσματος.
Και φυσικά μέσα σε αυτόν τον οχετό ο κόσμος αποφάσισε με 50% αποχή την δική του διαμαρτυρία. Δεν μπορεί να ανεχθεί άλλο την νοοτροπία φταίμε εμείς με αυτά που φάγανε και διεκδικούν οι άλλοι. Βαρέθηκε τα παπαγαλάκια και τις μεγάλες κουβέντες. Βαρέθηκε την ψευτιά και την αγνωμοσύνη των μεγάλων. Βαρέθηκε να τον χλευάζουν. Όταν κάθεται άνεργος και δεν έχει πώς να ταΐσει τα παιδιά του και αυτοί που παίρνουν 300-400000 ευρώ να του λένε ότι είναι τεμπέλης ..επειδή κα ποιοι του φάγανε τα λεφτά. Και αποφάσισε ….αποχή. Και αυτή είναι η πραγματική νικήτρια των εκλογών δεν θέλω να ξέρω, γιατί απλά ..εσείς με κάψατε και ζητάτε και το τομάρι μου ζητάτε να επιβραβεύσω αυτό που εσείς φτιάξατε…την καταστροφή μου. Ένα ποσοστό 50% του λαού που δεν συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία είναι ένα ποσοστό που πρέπει να ανησυχήσει το πολιτικό μας σύστημα. Η ανανέωση των κομμάτων με καινούργια άτομα και φυσικά η τιμωρία των διεφθαρμένων πολιτικών και όλου του παλιού συστήματος πρέπει να είναι η άμεση προτεραιότητα κάθε κυβερνητικού συνασπισμού που θα προκύψει. Και όπως λέμε αμείλικτου κυνηγητού κάθε διεφθαρμένου και διαπλεκόμενου στο παλιό σύστημα Δεν μπορείς την πληροφόρηση να την κάνεις παραπληροφόρηση. Δεν μπορείς την αλήθεια να την κάνεις παραλήθεια …δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η διαφθορά με αυτή την αισχρή μορφή. Άτομα να αυτοκτονούν, να λιμοκτονούν, να μένουν χωρίς θέρμανση και να πεθαίνουν από τα αέρια των συστημάτων θέρμανσης του Μεσαίωνα…και να θάβονται όλα. Δεν μπορείς να βγαίνεις και να φωνάζεις γερά Γερούν ..μην του χαρίζεις του Έλληνες ..και να νοήσαι Έλληνας….
Ο κόσμος για να γυρίσει πρέπει να φύγει η δυσωδία. Πρέπει να φύγει ο βάλτος. Πρέπει να δει αλήθειες και ιδέες. Ιδέες που πολλές φορές τις είχε αλλά τις έχασε κάτω από φαύλες ελπίδες και λαοπλάνα λόγια. Και φυσικά θα πρέπει να διδάξει στους Έλληνες ..την ιστορία και τα κατορθώματα ενός λαού που ακόμα και στις ποιο δύσκολες καταστάσεις μπόρεσε να ξεπηδήσει και να προοδεύσει. Και ότι οι νέοι μας έχουν μέλλον σε αυτόν τον τόπο που μπορεί και θέλει να προοδεύσει. Και ότι τα κοματικά σχέδια…είναι για την ανάπτυξη του τόπου και της Ελλάδος και όχι πάμπερς ..για την Ελβετία στο όνομα καλοθελητών. Ότι ο αγρότης θα βγάλει τα προς το ζειν με την δουλειά του και όχι από πλάνες επιδοτήσεις που μετά θα τις πληρώνει 6πλασια. Ότι ό νέος επιστήμονας θα βρει δουλειά μέσα από νέες τεχνολογίες που θα αναπτυχθούν μέσα στην χώρα και όχι από δηλώσεις όπως του Θεοδωράκη…που έλεγε ότι ευτυχώς που είμαστε στην Ευρώπη και οι νέοι πάνε να δουλέψουνε εκεί. Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε τα μυαλά στην Ελλάδα.
Μόνο έτσι θα κερδηθεί η ΕΛΛΑΔΑ….ΚΑΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΘΕΙ Η ΧΑΜΕΝΗ ΜΑΣ ΤΙΜΗ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)