Πώς έφτασε η φανέλα του Άρη στο προσφυγόπουλο

0
Η εικόνα με την αλητεία της οπερατέρ από την Ουγγαρία, που έβαλε τρικλοποδιά σ’ έναν πρόσφυγα που είχε αγκαλιά το παιδί του, έκανε τον γύρο του κόσμου. Όπως επίσης και εικόνα του μικρού με τη φανέλα του Άρη.

Σήμερα λύθηκε το…
μυστήριο του πως βρέθηκε το παιδί να φορά τη συγκεκριμένη μπλούζα. Την απάντηση έδωσε ο πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών Άρη, Άγγελος Μισιρλής, ο οποίος εργάζεται ως κάμεραμαν και βρέθηκε στα σύνορα για να καλύψει ειδησεογραφικά τα γεγονότα με τους πρόσφυγες.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος με ανάρτησή του στοι facebook:

«Η ιστορία μια κίτρινης φανέλας…

Ξεκίνησε πατέρας κ γιος έξω από την Δαμασκό, διέσχισε την Τουρκία και έφθασε στα παράλια της Μικράς Ασίας. Εκεί επιβιβάστηκαν σε φουσκωτό, φθάσαν στην Κω, κομμάτια πεινασμένοι, διψασμένοι αλλά οι δυο τους θηρία συνεχισανε, φθάσανε Αθήνα κ απο εκει Θεσσαλονίκη.

Με λεωφορείο έξω από το Πολύκαστρο κ από εκεί με τα πόδια Ειδομένη. Και εκεί από τύχη τους είδα στην ουρά περάσανε τα σύνορα Ειδομενη Fyrom κ συνέχεια πήγανε Γευγευλη.

Εκει τους γνωρισα στο τρένο, δεν είχα τίποτα εκτός από μια φανέλα του θεού Άρη, αυτήν είχα αυτή έδωσα με μια ευχή: «Αγόρι μου δεν έχω να σου δώσω τίποτα εκτός από την φανέλα του θεού Άρη σου την δίνω σαν ενθύμιο, να θυμάσαι την Ελλάδα, τους Ελληνες κ τον θεό Άρη».

Με ειδε, την πήρε κ με ευχαρίστησε, χωριστήκαμε στο Ταμπανόφσκι στα σύνορα Fyrom – Serbia, ώσπου ξαφνικά είδα τον πιτσιρικά με την κίτρινη φανέλα στην Ουγγαρία, αγκαλιά στον πατέρα του να τον ρίχνουνε κατω…

Αγορι μου θα πέσεις πολλές φορές αλλά πάντα θα βρίσκεις τα άντερα κ θα σηκώνεσαι,

ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ…

έκλαψα… Μακάρι να σε ξανασυναντήσω».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)