Περιττά Προεκλογικά Παρελκόμενα

0


Κώστα Δημ.Χρονόπουλου
 (Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Μας τελείωσαν (για λίγο υποθέτω) οι εκλογές, ο χαβαλές των τηλεπάνελς, οι περινούστατοι  αρλουμπολόγοι, και όλος αυτός ο πανηγυριώτικος χαβάς από τον εσμό των ιδιοτελών (sic) σωτήρων της Πατρίδας, των ΜΜΕκτροχιασμού, αλλά και των Δημοσκόπων.
Περί δημοσκοπήσεων / gallops το σημερινό "μενού".
Μετεκλογικά - ιδιαίτερα τούτη τη φορά - υπάρχει κατακραυγή εναντίον τους. Δικαιολογημένη θα παρατηρήσετε. Θα συμφωνήσω. Αδικαιολόγητη όμως η (δήθεν) " ιερή αγανάκτηση" εναντίον τους, από τα ΜΜΕ που φιλοξενούσαν, προέβαλαν , διαφήμιζαν, έστηναν τηλεεκπομπές και αβάνταραν, το καθένα, την εταιρία δημοσκοπήσεων με την οποία συνεργάζονταν.
Ήδη έχετε διαβάσει, ακούσει, διαπιστώσει τα παιχνίδια που παίχτηκαν, και την δραπέτευση της αξιοπιστίας από τους εμπλεκόμενους.
Έχετε επομένως διαμορφώσει άποψη.
Θα  σταθώ σε κάτι ......
διαφορετικό:
"Γιατί πρέπει να διεξάγονται δημοσκοπήσεις; Τι καλό προσφέρουν; Πόσο είναι απαραίτητες; Μήπως θα ήταν προτιμότερο να έλειπαν ώστε να αποφασίζαμε χωρίς επηρεασμούς  τι, ποιούς, θα επιλέξουμε;".                 (Σ.Σ Το ότι γίνονται και αλλού, είναι έωλο επιχείρημα).
Εκτιμώ πως ακολουθούμε - και εδώ - λάθος δρόμο με αποτέλεσμα κάποιοι να παρασύρονται και ορισμένα κόμματα να αδικούνται, να καταδικάζονται ήδη προεκλογικά (;).
Προσωπικά προκειμένου να ψηφίσω, να απέχω ή ο,τιδήποτε, δεν με επηρεάζει το τι κάνει κάποιο "αντιπροσωπευτικό δείγμα" ευάριθμων συνελλήνων οι οποίοι εκφράζουν (ειλικρινά;) την ά! ή την β! προτίμηση στα ερωτήματα των gallops.
Θεωρώ ότι οι δημοσκοπήσεις - ηθελημένα ή αθέλητα - έχουν καταστεί όργανα εξυπηρέτησης στα χέρια επιτήδειων οι οποίοι ικανοποιούν συμφέροντα με την χρησιμοποίηση και προβολή τους.
Δεν λαμβάνω ποτέ μέρος. Δεν απαντώ στα ερωτήματά τους. Δεν κουβαλάω νερό στον μύλο των πονηρών συμφεροντολόγων.
Αισθάνομαι ότι δεν έχω το δικαίωμα - με τη συμμετοχή μου - να συμβάλλω στον επηρεασμό άλλων.
Υπάρχει και μία άλλη παράμετρος ενδιαφέρουσα: ο χαβαλές και η (ανθρώπινη)περιέργεια και βιασύνη να μάθουμε όσο γίνεται συντομότερα τι τάση υπάρχει, που πάει το πράγμα .





(Σ.Σ Αφήστε τα περιώνυμα exit polls  που αναμένονται περίπου ως ... Μεσσίας/ Λυτρωτής της ανθρώπινης περιέργειας και ανυπομονησίας, επειδή, μόλις κλείσουν οι κάλπες και 2 μόλις ώρες πριν τα επίσημα αποτελέσματα ...... ανακουφίζουν πληροφοριακά (!....).
Δεν νομίζω ότι θα αυτοκτονούσε κανείς συμπολίτης μας, αν έλειπαν.
Εκτός ίσως από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες από όσους δεν ψήφισαν ή έριξαν άκυρο ή λευκό.
Κατανοητό, αλλά ανούσιο, άχρηστο.
Δεν κερδίζουν τίποτα με τη δημοσκοπική "γνώση", οι συνειδητοποιημένοι πολίτες, ούτε επηρεάζονται.
Αναρωτιέμαι:
Πόσο δίκαιο, ηθικό, έντιμο είναι να προσπαθούν κάποιοι να ευνουχίσουν την προσωπικότητα του ψηφοφόρου με το να τον εντυπωσιάσουν με την άποψη άλλων συμπολιτών του;






ΥΓ Καγχασμό προκαλεί ο ισχυρισμός ότι οι δημοσκοπήσεις συμβάλλουν στην ..... ενημέρωση. Ποιά ενημέρωση; Του χαβαλέ, του κουτσομπολιού, των - πιθανών - προτιμήσεων των άλλων;
      Θα σοβαρευτούμε ποτέ;
      Θα σπάσουμε άραγε τα κατεστημένα, τα ταμπού, τα φετίχ που οδηγούν σε  αποκολοκύνθωση και παραπλάνηση;
       Αμφιβάλλω.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)