«Λιγότερα λόγια, περισσότερα έργα» το μήνυμα Τσίπρα στους υπουργούς του

Αλέξης Τσίπρας«Λιγότερα λόγια, περισσότερα έργα». Το μήνυμα αυτό θέλει να στείλει στους υπουργούς του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από την πρώτη κιόλας σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στην οποία θα δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές της κυβέρνησης σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα....


Στο πλαίσιο της φιλοσοφίας «έργα, όχι λόγια», ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει από τα στελέχη της κυβέρνησής του να μην αναλώνονται σε συχνές εμφανίσεις στα τηλεοπτικά παράθυρα, αλλά να αφοσιωθούν στα ζητήματα που αφορούν τα χαρτοφυλάκιά τους, παράγοντας αποτελέσματα και όντας σε συνεχή επαφή με τα προβλήματα των πολιτών.

Το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στο υπουργείο Οικονομικών, που σε σύντομο χρονικό διάστημα καλείται να καταρτίσει τον «βαρύ» προϋπολογισμό του 2016, ενώ μεταξύ των προτεραιοτήτων που θέτει ο Αλέξης Τσίπρας είναι και η ρύθμιση του χρέους.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, όπως και στο προσφυγικό ζήτημα, ενώ καίριας σημασίας θεωρούνται οι παρεμβάσεις που θα κάνει η κυβέρνηση σε τομείς όπως η Παιδεία και η Υγεία, με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη.

Όσο για τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, αυτές μάλλον θα… αργήσουν λίγο, καθώς το πιθανότερο είναι να γίνουν μετά την επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, το επόμενο Σαββατοκύριακο.