Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στα πρωτοσέλιδα του ξένου Τύπου

ΤΣΙΠΡΑΣΜε τίτλους όπως «Ο Αλέξης Τσίπρας χαιρετίζει τη νίκη του λαού» και «Νίκη ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές με ευρύ προβάδισμα» διεθνή μέσα ενημέρωσης γράφουν σε θέματα ενίοτε και πρώτα για το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας στη Ελλάδα.

Με φωτογραφίες του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα...
, του εναγκαλισμού του με τον Πάνο Καμμένο αλλά και ψηφοφόρων με εκ διαμέτρου αντίθετα συναισθήματα στα στρατηγεία του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, το BBC γράφει πως ο Αλέξης Τσίπρας «χαιρετίζει τη νίκη του λαού» και μιλά για «καθαρή εντολή» στο κόμμα του.


protoselida1
Το SkyNews έχει τίτλο «Ο τζόγος ανταμείβει τον Τσίπρα μετά τη νίκη στις εκλογές», χαρακτηρίζοντας «χαρισματικό» τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ. Γράφει επίσης για μια «αποφασιστική νίκη» καθώς οι δημοσκοπήσεις έδιναν μόλις μισή μονάδα διαφορά στον Τσίπρα και τον Μεϊμαράκη.
protoselida2
Το CNN γράφει: «Ο Τσίπρας δηλώνει νικητής και ευχαριστεί τους ψηφοφόρους για την καθαρή εντολή». «Ένα μήνα αφότου παραιτήθηκε από τη θέση του πρωθυπουργού, ο θριαμβευτής Αλέξης Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές στην Ελλάδα».
protoselida3
«Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει και πάλι τις εκλογές στην Ελλάδα, με ένα ευρύ προβάδισμα», γράφει η ισπανική El Pais, σημειώνοντας πως πέτυχε μια καθαρή νίκη στις πρόωρες εκλογές που προκηρύχθηκαν μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τους δανειστές και τη διάσπαση του κόμματός του.
protoselida4
Η γαλλική Le Monde σημειώνει πως ο Τσίπρας ανακοινώνει κυβέρνηση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και πλαισιώνει το άρθρο της με φωτογραφία των δύο ηγετών μαζί, κατά τους πανηγυρισμούς στο εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κλαυθμώνος. «Για Τρίτη φορά φέτος οι Έλληνες ψηφοφόροι τον εμπιστεύτηκαν», τονίζει.
protoselida5