Η θλιβερή διαπίστωση...

0
Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: johnpreve@gmail.com

Η θλιβερή διαπίστωση... 
Σάρωσε η αποχή από την εκλογική διαδικασία, καθώς σχεδόν ένας στους δύο από τους εγγεγραμμένους δεν προσήλθε στις κάλπες! Το ποσοστό της αποχής έφτασε το 44,1% (συμμετοχή των εγγεγραμμένων κατά 55,9%), ενώ το 2,45% όσων ψήφισαν έριξαν στην κάλπη άκυρο ή λευκό ψηφοδέλτιο. Η αποχή διευρύνθηκε κατά 7,5% σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, τον Ιανουάριο του 2015, δηλαδή ψήφισαν περίπου 650.000 λιγότερα άτομα. 

Ο σχολιασμός...

Όπως φαίνεται από τα παραπάνω νούμερα σιγά σιγά γίνεται πραγματικότητα αυτό που προσχεδίασαν εδώ και χρόνια οι οικογενειοκρατίες αλλά και οι "επαγγελματίες" πολιτικοί αυτού του ......
τόπου. Με έντεχνο, αριστοτεχνικό αλλά και ωφέλιμο για αυτούς τρόπο αφού παράλληλα πολλοί εξ αυτών κατάκλεβαν τον ιδρώτα και τους κόπους του Ελληνικού λαού στο τέλος δεν δίστασαν εσκεμμένα να ευτελίσουν και να απαξιώσουν τα κόμματα αλλά και τους ίδιους τους εαυτούς προκειμένου να μας οδηγήσουν στην πεποίθηση ότι όλα και όλοι είναι ίδιοι οπότε δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε ούτε με την πολιτική αλλά ούτε καν μαζί τους αφού δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. 
Ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσουμε και να πούμε και στους γύρω μας ότι με την αποχή μας από τις εκλογικές διαδικασίες δεν τους τιμωρούμε αλλά αντιθέτως τους επαινούμε αφού δίνουμε την δυνατότητα να ψηφίζουν για μας κάποιοι ευνοημένοι, αρκετοί παραπληροφορημένοι και πολλοί πολλοί φοβισμένοι για να μας κυβερνούν και να ορίζουν το μέλλον των παιδιών μας κυβερνήσεις με πλασμαστικά ποσοστά τα οποία επί της ουσίας είναι το ήμισυ από αυτά που γράφουν τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα! 
Θεωρώ ότι είναι επιτακτική ανάγκη και χρέος όλων μας να αφυπνισθούμε εγκαίρως για να ξεφύγουμε από την παγίδα που μας έστησε όλος αυτός ο άθλιος πολιτικός συρφετός ο οποίος επιδιώκει σταθερά και μεθοδευμένα οι περισσότεροι από εμάς και οι ιδίως οι νέοι να πάψουμε να συμμετέχουμε ενεργά στα κοινά για να συνεχίσουν αυτοί, οι "χορηγοί" και οι φίλοι τους το διαχρονικό πάρτι της ασυδοσίας, της ρεμούλας και της ατιμωρησίας. 
Φίλες/οι το βέβαιο είναι ότι από εμάς θα εξαρτηθεί η πορεία και η προοπτική όλων μας για ένα καλύτερο αύριο και για αυτό ας οργανωθούμε εγκαίρως προσπερνώντας αν χρειαστεί ακόμα και τα κόμματα, τις ομαδούλες και τις παρέες τους με ένα και μοναδικό στόχο η Δημοκρατία μας να ξαναγίνει αληθινή δηλ. η πραγματική και όχι η πλασματική πλειοψηφία του λαού μας (όπως συμβαίνει τώρα) να ορίζει τις τύχες του! 

Υποσημείωση 
Η αποχή δεν είναι πράξη ευθύνης και μαγκιάς αλλά είναι πράξη ανευθυνότητας και δειλίας αφού στην ουσία μετατρέπει σε μία ημέρα την πραγματική πλειοψηφία σε εικονική μειοψηφία και την πραγματική μειοψηφία σε εικονική πλειοψηφία φορτώνοντας στις πλάτες μας για τέσσερα χρόνια τους υποτακτικούς και τους οσφυκάμπτες των εγχώριων και των ξένων νταβατζήδων!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)