ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης

Ξεκίνησε η Νέα Σχολική Χρονιά, και πριν συνεχίσω, να ευχηθώ ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ.
Πάμε τώρα στο θέμα μας, θέμα που ουσιαστικά στη Ελλάδα είναι ΑΝΑΘΕΜΑ, και το λέω αυτό, γιατί ΔΥΣΤΥΧΩΣ, οι κυβερνήσεις όπως έχει αποδειχτεί τα τελευταία σαράντα και βάλε χρόνια, είναι ΑΧΡΗΣΤΕΣ, με τις επιλογές τους τα έχουν κάνει μαντάρα στην παιδεία (και δεν είναι μόνο εδώ), και όχι μόνο ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ τα βλαστάρια μας με τα πειράματα τους γιατί έτσι τους έρχεται και αλλάζουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ (μην αναφερθώ σε λεπτομέρειες, ξέρουμε όλοι), αλλά στα πλαίσια των όποιων «σύγχρονων» μεθόδων, τα αποτελέσματα, είναι ΟΛΕΘΡΙΑ.
ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, τα σχολεία ξεκινούν με ένα σωρό ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ, οι οποίες αλλού καλύπτονται, αλλού πάλι επικρατεί το απόλυτο μπάχαλο, ειδικά τα τελευταία χρόνια της «κρίσης» που οι περικοπές είναι στην ημερήσια διάταξη.
Πολλοί αναρωτιούνται, αν.......
τελικά στη χώρα μας έχουμε ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! Και μιλώ για ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, γιατί από την «άλλη», σίγουρα ΕΧΟΥΝ, και μιλώ για ΟΛΟΥΣ εκείνους που έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.
Πάμε να δούμε τι γίνεται με τα ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ φέτος, μέσα από μια ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ….
«ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΜΕΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2015
ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ
Χαλκοκονδύλη 37, Αθήνα, 2ος όροφος, τηλ. & φαξ: 210 52 21 411, E-mail: eskamea@otenet.gr
Αγαπητοί γονείς και αγαπητά παιδιά,
Με αισιοδοξία και δύναμη να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της νέας σχολικής χρονιάς.
Εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί των ειδικών σχολείων,
Όλοι μαζί με αγώνα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα της νέας χρονιάς. Κουράγιο και εμπιστοσύνη στη δύναμη του συλλογικού αγώνα!
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!!!!
Σήμερα πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς πολλά από τα ειδικά σχολεία δεν θα ανοίξουν.
ΑΠ’ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ!!!!
Σε κάποια θα κάνουν αγιασμό και κανείς δεν ξέρει πότε θα λειτουργήσουν. Κάποια θα ανοίξουν για ορισμένα μόνο παιδιά, για όσα μπορούν να τα πηγαίνουν οι γονείς τους γιατί δεν είναι λυμένο το θέμα της μεταφοράς, ενώ άλλα θα λειτουργήσουν εκ περιτροπής λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό, βοηθητικό και επιστημονικό και του προβλήματος μεταφοράς.
Η κυβέρνηση «πρώτη φορά αριστερά» αφού μας μπάφιασε με την κοινωνική της ευαισθησία, λεφτά δεν είχε να δώσει για προσλήψεις και τις ανάγκες των ειδικών σχολείων, όμως είχε να τα δώσει στους δανειστές, ενώ εξασφάλιζε φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές κι επιδοτήσεις στις τράπεζες και στους επενδυτές!!! Έφτασε στο σημείο να δεσμεύσουν και τα ελάχιστα αποθεματικά των ειδικών σχολείων αλλά και των άλλων σχολείων και των νοσοκομείων για τις επιταγές των τροϊκανών. Άλλωστε γι’ αυτούς τα ειδικά σχολεία είναι άσυλα και θα πρέπει να κλείσουν. Λογική που αναπαράγεται από τα διάφορα στελέχη της ΕΕ, του Υπουργείου Παιδείας και των υπηρεσιών που την ίδια στιγμή όμως παραπέμπουν τα παιδιά στα ακριβοπληρωμένα ιδιωτικά.
Την ίδια στιγμή στα πολυδιαφημισμένα «φιλανθρωπικά» κέντρα ειδικής αγωγής ζητάνε 300, 500 αλλά και 1000 ευρώ από τους γονείς αλλιώς ενημερώνονται ότι τα παιδιά τους δεν θα γίνουν δεκτά. Φιλάνθρωποι με το αζημίωτο!
Αγαπητοί μας γονείς, αγαπητά μας παιδιά, εργαζόμενοι και εκπαιδευτικοί οργάνωση, αγώνας, συμμαχία για να λειτουργήσουν τώρα σε πλήρη ανάπτυξη όλα τα σχολεία.
Συντονίζουμε τα βήματά μας με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα της ΣΕΑΑΝ για να αντιμετωπίσουμε τα πολύ δύσκολα που μας ετοιμάζουν με το 3ο μνημόνιο.
Η μείωση των δαπανών, ο περιορισμός των προσλήψεων, το κλείσιμο ειδικών σχολείων και τμημάτων ένταξης, η συρρίκνωση της δημόσιας παράλληλης στήριξης για να φορτώσουν ακόμη περισσότερα βάρη σε όλη την οικογένεια σπρώχνοντας τα παιδιά στην ιδιωτική παράλληλη αλλά και στην ιδιωτική ειδική αγωγή, είναι μία πλευρά των τραγικών προβλημάτων που θα αντιμετωπίσουν οι οικογένειές μας με τη νέα σχολική χρονιά. Κατ’ απαίτηση των επιχειρηματιών και της ΕΕ ψηφίστηκε το 3ο μνημόνιο, μέσα στο κατακαλόκαιρο από τα πέντε κόμματα, που κατακρεουργεί κυριολεκτικά το φτωχόκοσμο ξηλώνοντας ότι είχαν αφήσει όλα τα προηγούμενα μνημόνια.
Όμως αυτή τη φορά χτυπούν κυριολεκτικά στο ψαχνό την οικογένεια του ανάπηρου, χρόνιου πάσχοντα, του παιδιού με αναπηρία, των λαϊκών οικογενειών, αφού επέβαλλαν από φέτος μείωση των δαπανών για την πρόνοια κατά 50%. Αυτό, εάν τους αφήσουμε, θα έχει σαν αποτέλεσμα τα ιδρύματα για βαριά ανάπηρα παιδιά και κέντρα ειδικής αγωγής να οδηγηθούν στο κλείσιμο.
Τα επιδόματα των ΑΜΕΑ θα κοπούν από τα περισσότερα παιδιά και τους ανάπηρους και θα συνδεθούν με το λεγόμενο κατώτερο εγγυημένο εισόδημα. Ψίχουλα δηλαδή. Ενώ οι αναπηρικές συντάξεις για τους εργαζόμενους που σακατεύονται στη δουλειά τους θα ξεκινούν από τα 87 ευρώ.
Αυτά ψήφισαν το κόμματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ παραμονή της Παναγίας. ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ αλλά και οι δικοί μας της ΠΟΣΓΚΜΕΑ και της ΕΣΑΜΕΑ ένοχα σιωπούν γιατί συμμετέχουν άμεσα στη ληστεία.
Τέρμα στην απογοήτευση και στη μοιρολατρία! Τέρμα στις αυταπάτες, σωτήρες δεν υπάρχουν. Παίρνουμε θέση όλοι τώρα στον αγώνα για να μπορούμε να κοιτάμε τα παιδιά μας στα μάτια, για να προστατέψουμε τις οικογένειές μας. Οργανώνουμε τώρα τον αγώνα.
Καταδικάζουμε τις δυνάμεις που στήριξαν και στηρίζουν αυτή την πολιτική στο όνομα της επιχειρηματικότητας και της ΕΕ.
Μαζικοποιούμε, δυναμώνουμε τον Ενιαίο Σύλλογο. Ζωντανεύουμε τους συλλόγους σε κάθε ειδικό σχολείο, σε κάθε ίδρυμα. Μαζικές συνελεύσεις τώρα σ’ όλους τους συλλόγους. Κλιμακώνουμε τον αγώνα, παίρνουμε αποφάσεις για ενιαίο συντονισμένο αγώνα δημιουργώντας συνθήκες γενικού ξεσηκωμού άμεσα.
Οι άνθρωποι του λαού μπορούν να εξασφαλίσουν το δικό τους παιδί μόνο όταν αγωνίζονται για να εξασφαλιστούν τα παιδιά όλου του λαού. Αγαπάμε το δικό μας το παιδί μόνο όταν αγαπάμε τα παιδιά όλου του κόσμου.
Αγώνας για ν’ ανοίξουν τώρα όλα τα ειδικά σχολεία πλήρως στελεχωμένα με μόνιμο προσωπικό.
Να διοριστούν τώρα όλοι οι απαραίτητοι εκπαιδευτικοί και συνοδοί για την παράλληλη στήριξη.
Καμία πληρωμή από τους γονείς για παράλληλη στήριξη και συνοδεία, ειδική αγωγή και εκπαίδευση. Είναι υποχρέωση του κράτους και πρέπει ν’ αναλάβει.
Κανένα παιδί με αναπηρία στο σπίτι του επειδή δεν υπάρχει το ανάλογο μόνιμο προσωπικό και η δημόσια και δωρεάν ειδική σχολική μονάδα για να τον στηρίξει.
Ανυποχώρητος αγώνας, λαϊκός ξεσηκωμός και οργάνωση για την κατάργηση και των τριών μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.
Κάτω τα χέρια από τα επιδόματα των ΑΜΕΑ και τις αναπηρικές συντάξεις.
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν και υψηλής ποιότητας υγεία, πρόνοια, παιδεία και ειδική αγωγή.
ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου»
ΑΥΤΑ συμβαίνουν στην «ΕΛΛΑΣ του 2015», ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ….
Έχω γράψει ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ φορές, πως ΟΙ ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ, ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, και αυτά τα παιδιά, αντιμετωπίζουν την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ και τον ΡΑΤΣΙΣΜΟ από τους «ευαίσθητους» κατά τα άλλα πολιτικούς, που ζητούν την ψήφο μας για να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τα ΑΙΣΧΗ τους, στο όνομα της…… κρίσης, των μεταρρυθμίσεων, ΤΩΝ!
Θα επανέλθω, γιατί έχουμε να πούμε ΠΟΛΛΑ.

Βασίλης Τσούγκαρης