«Μαϊμού» ηλεκτρολόγος «πείραζε» το ρολόι της ΔΕΗ με αμοιβή για να μειώνει την κατανάλωση

Μια απάτη εις βάρος της ΔΕΗ και προς όφελος του δράση και καταναλωτών κατάφερε να αποκαλύψει η Οικονομική Αστυνομία.
Πιο συγκεκριμένα, χθες σε περιοχή της Αττικής....
συνελλήφθησαν 43χρονος ημεδαπός ηλεκτρολόγος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατ΄ εξακολούθηση, άμεση συνέργεια σε κλοπή και απάτη κατ΄ εξακολούθηση, καθώς και 36χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, αξιοποιώντας στοιχεία, προχώρησαν σε αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή της Αττικής, κατά την οποία συνελήφθη ο 43χρονος την ώρα που με εξειδικευμένο εξοπλισμό, παρενέβαινε στο μετρητή της ΔΕΗ σε οικία ιδιοκτησίας του 36χρονου όπου «πείραζε» το ρολόι.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, ο 43χρονος συλληφθείς μετέβαινε σε διάφορα καταστήματα και οικίες στην Αττική, κατόπιν συνεννοήσεως με τους ιδιοκτήτες τους, όπου προέβαινε, έναντι χρηματικής αμοιβής, σε τροποποίηση της συνδεσμολογίας των μετρητών της ΔΕΗ, έτσι ώστε η αναγραφόμενη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας να είναι αισθητά μειωμένη σε σχέση με την πραγματική.

Μάλιστα, ο 43χρονος για να δικαιολογεί την παρουσία του, φορούσε μπλουζάκι με διακριτικά της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε, ενώ χρησιμοποιούσε εξειδικευμένα εργαλεία, όπως μολυβδοσφραγίδες, εντυπώματα, καθώς και πλήθος μητρών και κεφαλών για σφράγιση κελυφών, τα οποία είναι κατασκευασμένα για να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από αρμόδιους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η.

Ως προς τον τρόπο δράσης του, προέκυψε ότι έκανε τις παρεμβάσεις ανά τετράμηνο, λίγο πριν και μετά την καταμέτρηση, για να μην γίνεται αντιληπτή η παρέμβαση στον μετρητή από την Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Για κάθε παρέμβαση η αμοιβή του ήταν πενήντα (50) ευρώ στους οικιακούς καταναλωτές και εκατό (100) ευρώ στους επαγγελματικούς καταναλωτές.

Μέχρι στιγμής, έχει εξακριβωθεί παρέμβαση του 43χρονου σε μετρητές της Δ.Ε.Η. σε (18) οικίες και (6) καταστήματα. Επίσης, είχε κάνει παρεμβάσεις και στο μετρητή της οικίας του και καταστήματός του. Εκτιμάται ότι το πελατολόγιο του ανέρχεται σε περισσότερους από εκατό (100) οικιακούς καθώς και σε περισσότερους από (50) επαγγελματικούς καταναλωτές.

Σε έρευνες που έγιναν στο κατάστημά του, στο αυτοκίνητό του και σε βαλιτσάκι που έφερε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

εξειδικευμένος ηλεκτρονικός εξοπλισμός,

(4) ψηφιακοί μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας,

(7) μεταλλικές προσόψεις μετρητών,

(2) μπλουζάκια με το λογότυπο Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.,

πλήθος μολυβδοσφραγίδων και

εξειδικευμένα εργαλεία.

Η οικονομική βλάβη που προκλήθηκε στην Δ.Ε.Η. και στο Δημόσιο θα προσδιοριστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν σήμερα (12-09-2015) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


iefimerida.gr